Polisens totala förfall – det blir värre

Enligt lokaltidningen: Ett par upptäcker ca 0645 att en svartklädd och maskerad man som har klättrat in på balkongen. När han inser att han är upptäckt så sticker han.

Brytmärken på balkongdörren visar att han försökt ta sig in.

Polisen informeras via 112. Ingen reaktion, ingen utryckning.

Vakthavande befäl bekräftar att någon patrull inte behövdes. Mannen var ju borta.

”Då handlar det på sin höjd om hemfridsbrott. Har han försökt bryta sig in är det en annan sak men den informationen fick inte vi”.

Om han brutit sig in vad kallas det då?? Det är fortfarande hemfridsbrott men möjligen grovt.

”På sin höjd hemfridsbrott” lägg märke till den hånfulla attityden när det gäller brott mot enskilda personer i hemmiljö.

Det inträffade visar med tydlighet vilken mentalitet som råder inom polisen. En moralisk förslappning av långt gånget slag.  Detta är beordrat av RPS. Att inte åka på allt. Det är ett ”nytt sätt att bedriva polisarbete”  som en stofil på RPS uttryckte det.

Att inte bedriva polisarbete det är polisens nya sätt att bedriva polisarbete. En standardlögn för att motivera detta brukar vara att man ”prioriterar” även när det inte är motiverat av resursbrist.

Detta nya sätt orsakade ett en person sköts till döds i Kristianstad för några år sedan.

Den princip som skall gälla är att man skall hellre åka en gång för mycket än en gång för lite. Det är självklart för alla utom för de högsta polischeferna. Med en oduglig justitieminister och en ännu odugligare statsminister i åtta år har också utvecklingen bara gått nedåt.

När det brann i Husby förra året så hade länspolischefen Mats Löfving  hasat sig ut dit. Han fick en fråga från en journalist: ”Vad tänker ni göra nu?”  ”Så lite som möjligt” blev svaret.

I länken nedan så säger polisen att om det brinner en bil så bryr man sig inte om det för att slippa bli utsatt för stenkastning.

Det är RPS beordrade policy. ”Bråka inte med buset” . Detta har gällt i flera år. När huliganerna höll på med att riva en bank i Malmö så hade polisen order från högre ort att inte ingripa.

Det handlar om en total ledningskollaps  inom den högsta polisledningen.

Den nya regeringen hade nu möjligheten att tillsätta en kompetent polisledning som kunde göra rent hus med den röta som östgöten Bengt Svensson har skapat.

Inte alls. I stället så tillsätter man en s-politruk från försäkringskassan som högsta chef, som högsta operativa chef tillsätter man vem, jo ”göra så lite som möjligt” Mats Löfving!!!!!  Ansvarig: Anders Ygeman, civilminister.

Det kommer bara att bli värre.

Göra så lite som möjligt – Polisen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: