Åt rätt håll men för mesigt

Regeringen låtsas att de vidtar kraftåtgärder mot illegalerna som stannar kvar i landet utan tillstånd.

Regeringen vet mycket väl att polisen inte har resurser till detta, de har inte ens resurser till en del akuta brottsfall.

Skulle polisen göra raider på allvar så skulle man sannolikt hitta mängder med illegaler. Var skall man göra av dem? Det skulle behövas transitläger på flera platser i landet där man kan placera illegalerna i väntan på lämplig kollektiv transport ur landet.

Varför bara företag?? Även bostäder skall kunna kontrolleras.

Om det var allvarligt menat så skulle följande åtgärder vidtagits

1.
Fyraårsregeln tas omedelbart bort . Dvs den idiotiska regel som säger att den som lyckats gömma sig kvar i landet i fyra år kan söka asyl på nytt. Vad jag förstår så har det kriminella beteendet regelmässigt belönats  med PUT. Så har det varit med nuvarande ledning för MV. Med det gamla regelverket.

2.
Lagstiftning som gör  det straffbart för företag att anställa illegaler. Straffet skall vara mycket kännbart ekonomiskt och i extrema fall skall företaget kunna konfiskeras.

3.
Kontroller på företag, det som nu föreslås, skall kunna göras när som helst.  Inte bara det, kontroller skall kunna göras i bostäder på samma sätt som man kontrollerar andra kriminella.

4.
Alla former av förmåner och bidrag dras in för illegaler.

Vem har föreslagit 4-årsregeln?? Någon sinnesrubbad? Regeln är en indirekt uppmaning till asylsökande med avslag att gömma sig. Bara genom att ta bort denna regel så kommer de att inse att det lönar sig inte att stanna kvar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: