Vem skall ha makten på en tidning?

I morse  på TV2 Forum så var rubriken ”Vad kan publiceras”?

Tre debattredaktörer samt den nyligen petade chefsredaktören Mats Edman var svarande.

Edman bekräftade i praktiken vad jag misstänkte angående bråket på Dagens samhälle där han var chefredaktör. Det slutade med att han köptes ut av SKL som är huvudägare till tidningen.

Konflikten betecknades som ett ”arbetsmiljöproblem” när det berördes i andra tidningar. Aldrig något om detaljer i detta. Journalister skyddar varandra.

Edman berättade att det blev en häftig diskussion på redaktionen pga ett inlägg av Thomas Gür som Edman publicerade. Inlägget var i stort sett mest en redovisning av en amerikansk forskare angående flykting/invandrarproblemet. Det var mindre av åsikter från Gür själv.

Nå dessa åsikter slutsatser som denna forskare redovisade var obehagliga för vissa röda PK-journalister på DS. Förmodlingen var mycket av samma sort som SD hävdat. ”Man skall inte publicera sådant som gynnar SD”. Det har varit den lag som gällt länge inom den röda journalistkåren.

Stort bråk på DS, vissa slutade. Vad det troligen handlade om var: Vem skall ha makten på en tidning, journalisterna eller chefredaktören? Sedan 70-talet då de röda journalisterna tog över tidningarna så har detta gällt på de flesta tidningar. Ledningen har inte vågat ta strid med journalistfacket.

SKL ägaren fegade även de och köpte ut chefredaktören i stället för att stödja en allsidig journalistik och debatt.

Ännu en bekräftelse på SKLs dåliga moral och omdöme. De anser att kommunerna inte skall polisanmäla gode män som förskingrat/stulit pengar från sina klienter. De motsätter sig att staten tar befälet över skolan trots att kommunerna bevisat att de inte klarar detta uppdrag. Tydligen pga alltför många pampar på SKL som får lön för att handlägga skolan.

Det börjar stinka om SKL. Inget nytt, när vissa organisationer får växa sig alltför feta så kommer det ut underliga värderingar därifrån

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: