Inkompetent förslag om avhysning

Presskonferens i TV2. En tant som var någon slags kammarrättsjurist hade fått i uppdrag att förenkla avhysning av folk som illegalt bosatt sig på annans mark.

En prestation i inkompetent handläggning.

Tidigare har kronofogden hanterat avhysning. Men först måste markägaren i detalj identifiera varje person som ockuperat hans mark.

Den föreslagna förändringen är att det absoluta kravet på identifiering av alla i en grupp släpps. Men i normalfallet så gäller fortfarande att identifiering skall ske.

Det skall kosta 5000 att få hjälp med avhysning av kronofogden.
Om det är mer eller mindre än tidigare det uppfattade jag inte.

Någon frågade om det nu kommer att gå fortare att genomföra avhysning. Nej det kunde kanske ta längre tid efter som de ”boende” skulle få fler möjligheter att yttra sig.

Den närvarande justitieministern meddelade att ärendet kanske skulle kunna läggas på riksdagens bord ”redan i slutet på året”.

Det finns en snabbare metod. Att slänga förslaget i papperskorgen.

1.
Kronofogden skall inte ha något med detta att göra. Ockupation och egenmäktigt förfarande är något som polisen direkt skall hantera med omedelbar avhysning. Med ev beslut av åklagare samt anmälan till sociala myndigheter.

2.
Varför skall en person betala 5000 för att få hjälp av rättsväsendet mot kriminella individer?? Helt obegripligt. Kommer polisanmälningar också att avgiftbeläggas ?? Förmodligen en idé som moderater och sossar tycker är lysande.

3.
Man angriper symptomen men undviker att angripa kärnproblemet. Att vidta den självklara åtgärden att förbjuda tiggeriet. Att en minister med blöta ögon och darrande underläpp säger att ”.. man ka.. ka..kan  inte fö…föbuda fattigdom” är inte något som skall tas som intäkt för att inte vidta en korrekt juridisk åtgärd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: