Hög tid att Europa tar ansvar för sin egen säkerhet

Anna Dahlberg i judetidningen Expressen hoppas att inte USA överger Europa.  Med det avses i första hand USAs militära kapacitet.

Bättre kan inte den totala bristen på kurage och ledarskap hos EUs politiker beskrivas. En hel världsdel bestående av 28 länder i EU och några till i grannskapet som inte vill eller kan ta ansvar för sin egen militära säkerhet.

Som en dum 5-åring som jämt måste hålla pappa i handen.

Hon framhåller Putin som problemet. Det problemet har EU och USA själva framkallat genom sina provokationer, inte minst i Ukraina. Ukraina var helt plötsligt ett land utan ägare, här gällde det att hugga för sig. Reinfeldts lakej Bildt för runt i Ukraina tillsammans med USA-politiker och funderade på vilken judisk oligark som de skulle utnämna till president. I det läget annekterade Ryssland Krim. För säkerhets skull. De hade redan en stor flottbas där.

Kriget i östra Ukraina är en tragisk historia. Dock inget unikt. Krigen på Balkan tex. Det är sådant som händer innan  nya stater stabiliserats.

Det är ett positivt tecken att USA börjat tröttna på EUs feghet och brist på ansvar. Blir Trump president, vilket man kan hoppas, så är det slut med daltandet med Europa som ett hjälplöst barn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: