Illegaler skall UT inte hjälpas

Moderaterna vill förlänga bonustiden för illegala invandrare till  åtta år. I dag är det fyra år som gäller. Dvs har man illegalt lyckats gömma sig i landet efter att ha fått asylavslag så kan man söka på nytt.

Det är ungefär som att politikerna säger:
”Nej just nu får du inte asyl, Men om du i stället för att lämna landet som du är skyldig till, kan gömma dig i  Sverige i fyra år då kan du söka på nytt. Då kan vi referera till ömmande skäl, barnen har rotat sig, kan inte sitt hemlands språk mm, då får du troligen asyl, det får de flesta.”

Vad är det för slag politiker som kan stifta en sådan korkad lag??  Förmodligen Åsa Romson med stöd av Fredrik Reinfeldt.

Förslaget kan tyckas vara i rätt riktning. Tanken är väl att ingen skall stå ut med att vänta i åtta år, att leva illegalt under så lång tid. Det går alldeles utmärkt i Sverige. I stort alla sociala förmåner gäller även för illegaler.

Ändå är förslaget fel. Det som skall göras är naturligtvis att  slopa möjligheten att leva illegalt för att ”kvalificera” sig, dvs att helt ta bort den nuvarande lagen, De flesta länder har självklart ingen sådan lag, länder där sannolikt inte det liberala packet är i majoritet som i  Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: