Ta itu med grundorsaken med militära medel

Mycket inkompetent tjafs om flyktingar den senaste tiden. För att lösa flödet måste man bygga läger, inhägnade läger för att inte minst lösa bostadsfrågan. Man bygger specialtält som jag  beskrivit i tidigare inlägg.

Dessa duger utmärkt att bo i även vintertid. Sådana kan byggas upp i tusental på kort tid.

Jag har inget emot att sådana läger  byggs i Sverige. MEN det självklara gäller: Det är tillfälligt uppehållstillstånd som gäller, TUT. Här är man säker, ingen ”förföljelse”, ingen ”tortyr”. Precis vad de vill.

När det lugnat ner sig efter 1-3 år så får de åka hem. En självklarhet i de sammanhang som nu är aktuellt.

Permanent uppehållstillstånd och integration , det som gäller en liten minoritet som verkligen är i utsatt läge,  det är bara aktuellt för en liten grupp som inte kan sätta normen för majoriteten.

Men vad man sysslar med nu är symptomen, några rejäla initiativ för att att itu med grundorsaken  har inte tagits. men vissa tecken syns.

Vad som skall göras: En massiv militär insats från EU , Ryssland, och Iran  kommer att sopa undan IS i Syrien på högst två veckor.

IS är dåligt organiserade, är militärt inkompetenta, har inget flyg. Att de kunnat härja som de gjort beror på minimalt militärt motstånd, samt militär inkompetens i aktuella länder. Samt vidriga terrormetoder. Att sprida skräck har varit deras huvudvapen. Ett sätt att maskera att de i grunden bara är ett kriminellt pack utan någon större militär kapacitet.

Sedan gäller det att städa upp i Irak. Iraks militär säger att de haft en del framgångar på senaste tid från att tidigare flytt som fega harar. Därmed lämnat över kvalificerad  materiel till IS.

En sak är fullständigt klar: EU har ingen som helst skyldighet att lösa Afrikas självförvållade problem genom flyktingmottagande.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: