Harrison ute i det blå igen

Vänsterflummaren  Dick Harrison  skriver i dag i SVD att det är ”historielöshet” som gör att det finns ett motstånd mot invandring.

Han tar som huvudexempel att det rådde en avsevärd invandring under perioden 1200 – 1700.

Ja i  sak har han rätt men det fanns konkreta orsaker till det. Sverige var ett U-land relativt centraleuropa och därför så hade man kommit längre där inom många områden. Därför så var dessa invandrade individer ett plus för Sverige. Han vill dessutom antyda  att det var en spontan invandring. Det är mer tveksamt. Sverige var inte särskilt attraktivt under denna period.

Det var istället så att svenska kungar, inte minst Gustav Vasa, rekryterade främst Tyskar för vissa nyckelfunktioner i samhället där vi hade dålig kompetens. Sverige styrdes i själva verket under en ganska lång period av utlänningar.

Sedan är det troligt att vissa av dessa utlänningar, speciellt på industrisidan rekryterade personal från sina hemländer.

Harrison tar denna invandring som bevis för att immigration alltid är positiv.

Det är ett felslut. Att det var positivt då berodde på att Sverige var ett U-land som behövde kompetens.

I dag är förhållandet det motsatta, det är Sverige som är ett högutvecklat land medan de som försöker komma hit i stor utsträckning kommer från U-länder.  Det är uppenbart att vi inte har någon större nytta av individer från U-länder med låg utbildning, dessutom från kulturer som inte är något bidrag till samhället utan i stället orsakar problem av olika slag.

Speciellt som de enkla jobben knappast inte finns kvar i Sverige längre, så det finns begränsade möjligheter för lågutbildade att försörja sig.

Ännu mer uppenbart är det då en del migranter är analfabeter.  När dessutom en stor del av migranterna ljuger om orsaken till asylskälen så är det naturligt att det uppstår ett motstånd.

Om vi har behov av arbetskraft så rekryterar vi denna selektivt  för de behov som finns, vi skall inte förlita oss på någon, av diffusa skäl spontan flockinvandring.

Harrison tycks i själva verket lita på läsarnas historielöshet för att hans argument skall gå hem.

Tyvärr det var lite väl ljusblått.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: