Så här skall asylhanteringen skötas

Den interna debatten om flyktingar och mottagning blir allt mer inkompetent och bedrövlig.

Trots massinflöde med nationella mått så pladdrar politiker och PK-media som om det råder gamla tider med de åtgärder man kunde använda då. Det handlar mer om folkvandring och katastrof än om en normalsituation som kanske rådde för 30 år sedan.

De stående  mantra-orden är bostad, integration, utbildning och jobb.

Är dessa begrepp tillämpbara med nuvarande situation? Skall de tillämpas ?

Svaret är nej på bägge frågorna.

Med bostad så menar PK-politikerna en vanlig bostad.

Med nuvarande situation och volymer på inkommande så måste en radikalt ny syn på problemet anläggas. Det som gäller vid katastrofsituationer.

Men även vid ett mera normalt inflöde är det nuvarande förfaringssättet inkompetent, felaktigt och amatörmässigt.

Ankommande asylsökande/invandrare skall självfallet inte släppas ut fritt i samhället!  Det är en oerhört naiv för att inte säga korkad tanke att de som får avslag på asylansökan  snällt skall infinna sig för utvisning. Mängder gömmer sig och lever illegalt i samhället. Tillsammans med de som illegalt har invandrat och inte söker asyl för att de vet att det blir avslag.

Detta skapar en omöjlig kaosartad situation i samhället, speciellt som korkade PK-politiker beslutat att illegaler skall få sjukvård, gratis tandvård, deras barn skall gå i skola. Till detta kommer kriminaliteten som i praktiken har sanktionerats av  politikerna med dessa och andra beslut.

Huvudmantrat från dessa politiker är integration. Betydelsen i detta är att de skall få bostad och jobb, dvs fast etablera sig i samhället. Varför det???  De länder som de kommer från upphör ju inte att existera, när situationen där stabiliserats så behövs dessa flyktingar i det egna landet för att bygga upp och fylla de funktioner som raserats under det eventuella  krig som pågått.

Skall vi passa på att stjäla kvalificerad personal från dess länder??

Ett mycket egendomligt resonemang som inte tyder på någon högre tankeverksamhet.

Generellt skall gälla att flyktingar inte skall integreras. De skall återföras till sina hemländer när förhållandena tillåter.

Bostäder: Enligt dessa stelbligande politiker skall vi öka det normala bostadsbyggande till enorma nivåer och för 10-tals miljarder bara för att dessa påstådda flyktingar minsann skall ha det lika fint som svenskar!

När det lugnat ner sig i aktuella krigsområden så kommer troligen omkring 50% av asylanterna att åka hem igen pga att det inte trivs med klimatet, den ickereligiösa miljön och andra miljöskäl.

Då står vi med tusentals tomma bostäder som kostar mycket stora pengar.

Tänkte inte på det??

Nå hur skall man organisera flyktingmottagandet både i normalfallet och speciellt i extremsituationer som utvecklats nu?

1.
Asylsökande placeras obligatoriskt i inhägnade och bevakade asylläger.
2.
Deras asylansökningar behandlas när de sitter i lägret.
3.
Om asylansökan avslås så transporteras de omedelbart ut ur landet.
4.
Om ansökan bifalles så får de tillfälligt uppehållstillstånd (TUT)  och förflyttas från ankomstlägret till ett boendeläger för längre permanent boende. Beroende på rådande förhållanden så kan TUT förlängas.
5.
Om det finns kvalificerade personer i boendelägret som samhället klart kan ha nytta av, de som kan bidra, så kan de få flytta ut i samhället när bostad blir ledig. Ev pendla från lägret om det finns jobb i närheten.
6.
Övriga i boendelägren, det måste finnas ett antal på flera orter,  utvisas ur landet när TUT har gått ut. De skulle annars bara bli en belastning för samhället, och vi har ingen skyldighet att lösa andra länders sociala problem. En självklarhet.

Detta är den principiella lösningen. Återstår utformning av läger, bostad och annat.

Läger:
Inhägnade med kraftigt gunnebostängsel, nedgrävt en bit i marken, samt 3,5 m ovanför marken. Utliggare inåt med taggtråd längst upp. Master med kameror  så att man i vaktcentralen kan bevaka stängslet.  Bilväg utanför stängslet så att vakter kan patrullera med bil.

Bostad i läger:
I huvudsak specialgjorda tält som även klarar vinterklimat. Modulhus har föreslagits men blir dyra och har avsetts som en form av permanentboende.

Tält:
Gjorda av vindtät plastintegrerad väv. Takhöjd minst 2,5 m.  Stomme av stål eller aluminiumrör.
Golv: På grusbädd läggs lastpallar. På dessa spånplatta. Sedan en frigolitskiva som isolering. På denna hårdskiva. På denna plastmatta. Resultatet blir ungefär som de golv som finns i de flesta kök, hyfsat markisolerat.  Tälten blir eluppvärmda med element och kanske värmefläkt.  Belysning med LED-lampor. Arbetsbänk med diskho. Vatten till och från får de bära i plastbehållare. Storlek kan kanske variera. 4×8 m kanske blir de största modellen. Där får det plats med 4 våningssängar tex. Ingång till tält: Hårdvarugavel så att en normal låsbar dörr kan användas.

Övrigt:
Centralt i lägren finns toa och duschar.Baracker med lokaler så att invandrarna kan undervisa sina egna barn. Det är inte vår uppgift.  Någon större samlingslokal.  Lokaler för fritidsverksamhet.

Hur matfrågan skall lösas det är en öppen historia, central matsal, centralt kök där de kan laga sin egen mat eller de lagar mat i tälten där 230V är indragen och där en dubbelplatta kan finnas.

Vid infarten finns en centralvakt och lokaler där Migrationsverket kan utföra sin verksamhet.

Det här är en ingenjörsmässig kreativ skiss på hur flykting- hanteringen skall lösas.  Det skulle spara miljarder varje år samt minska de  de obehagliga problem som den slappa konstrollen av asylanter har medfört.

Jag har gjort en skiss på flödet. Kan nås på länken 150904 ASYL. PDF fil, skissen blir stor, klicka på ”-” knappen för mindre format

150904 ASYL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: