Ungern – ett föredöme för Sverige och Europa

Ungern bygger stängsel vid södra gränsen. En naturlig åtgärd för att skydda landet mot illegal invandring.

DN har idag en lång roman, modell Orrenius, i tidningen om Ungerns flyktingproblem och statsledningens syn på problemen.

Några citat från artikeln:

”Ungern är i dag ett ytterst homogent land med en utländsk befolkning på endast någon procent. Premiärministern Viktor Orbán har klart deklarerat att så ska det förbli, han vill inte ha ett mångkulturellt land.

………………………………………………………….

– Ungern ska förbli Ungern, sade han i vintras och strax därpå lanserade regeringen en omtalad affischkampanj mot flyktingarna.

………………………………………………………………

Ungerns premiärminister Viktor Orban går till attack mot EU, som enligt honom inte lyckats skydda sina invånare från ”horderna av illegala migranter”. Nu ska Ungern skynda på byggandet av sitt gränsstängsel, till följd av ”hotbilden”.

………………………………………………………………

– För oss står Europa på spel. Överlevnaden, eller mer korrekt, transformeringen bortom igenkänning av det europeiska folkets livsstil, europeiska värderingar och de europeiska nationerna, sa Orban i sitt tal, enligt Reuters.

……………………………………………………………

– Frågan är inte enbart vilken slags Europa vi ungrare skulle vilja leva i, utan snarare – kommer det vi kallar Europa att alls existera? Vår respons är tydlig: vi vill att Europa ska tillhöra europeerna. Detta kräver också en ansträngning från övriga europeiska länder. Men det finns något vi inte bara vill, utan som vi kräver: att bevara Ungern åt ungrarna.

………………………………………………..

När Viktor Orban talade på samma kulturfestival för ett år sedan sa han att ”liberala demokratiska stater inte kan förbli internationellt konkurrenskraftiga” och tog Ryssland, Turkiet och Kina som framgångsrika exempel på stater att försöka efterlikna. Detta ledde till omfattande internationell kritik, bland annat från USA:s president Barack Obama. ”

Slut citat.

Instämmer helt med Orban. En statsledare som till skillnad från den svenska motsvarigheten talar r sitt  eget land och dess folk i stället för att sälja ut sitt land till utländska intressen.

Ungern är ett föredöme. För att det skall bli en ändring i Sverige så måste det suspekta klientel som infekterat riksdagen kastas ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: