Naturvårdsverket – ett miljöproblem i Sverige

Naturvårdsverket fortsätter att sabotera viltvården i landet.

En person som konstruerat en vildsvinsfälla har först efter sex år fått den godkänd. Beslutet kom i kammarrätten efter att Naturvårds- verket trixat och trixat med egendomliga regler och restriktioner för fällans användning.

Dessa restriktioner är så konstiga att konstruktören anser att det inte går att använda fällan. Det är uppenbarligen NVs avsikt.

Vildsvinen har som bekant blivit en landsplåga och orsakar skador för miljontals kronor varje år på åkrar och annan av människan  beredd mark.

1980 togs ett riksdagsbeslut om att vildsvin var oönskade i den svenska naturen. Ett riktigt beslut som grundades på de tidigare dåliga erfarenheterna av vildsvin. 1988 revs beslutet upp med förklaringen att vildsvin var en del av den svenska faunan. Av regeringen Ingvar Carlsson.

Ett katastrofalt beslut. Samma katastrofala beslut har tagits av korkade naturfundamentalister. miljöpartister och andra handi- kappade, med beslutet att införa varg i Sverige. Fram till 60-talet var det tillåtet att jaga varg i Sverige. Pga tidigare mycket negativa erfarenheter av varg i Sverige. Sedan dess har Naturvårdsföreningen  starkt argumenterat för inplantering av varg.  Med samma katastrofala resultat som med vildsvinen.

När skall de ansvariga politikerna  juridiskt ställas till svars ?

För att stoppa vidare spridning av vildsvinen  så har föreslagits fällor eftersom svinen är svårjagade.

Även jägarförbundet är kritiskt till fällorna av rent egoistiska skäl. De vill ha svin att skjuta på, förmodligen orsaken till att de medvetet släpptes ut i naturen för några decennier sedan.  NVs krav var att endast årsungar skulle få fångas!! Jägarna anser att även suggor och vuxna svin riskerar att fångas vilket de tycker är fel. Men det är ju suggorna som producerar ett stort antal ungar varje år så det effektivaste måste ju vara att skjuta dem!!

De konstruerar argument precis som NV av egoistiska skäl.

NV har beslutat att överklaga till  högsta förvaltningsdomstolen.

Konstruktören av fällan: ”Den följer de regler som finns. NV hittar på sina egna regler”, menar han.

Precis som  i vargfrågan så försöker NV förhala och sabotera vettiga åtgärder.

Det är  naturfundamentalister som styr på NV, de flesta kvinnor. Ett statligt verk skall inte skydda särintressen oavsett slag. Det skall göra objektiva bedömningar som inte baseras på personliga och irrelevanta faktorer.

Helst skall hela Sverige fyllas med varg och vildsvin, havet skall var fullt med säl. Vilket det redan är med enorma skador på fisket. Tillåtna jakten begränsas till 2-300/ år om jag inte minns fel. Med mängder med restriktioner så att det i praktiken inte går att jaga. Vilket är avsikten.

Minst tre tusen sälar per år borde sannolikt  skjutas.

Nedan finns två länkar. En till den inventering som gjordes i Finland angående sälbeståndet i Östersjön 2013. Den andra länken går till de nordiska naturskyddsföreningarnas skrivelse till regeringar i  de aktuella länderna. En studie i inkompetens och medvetna lögner.

Den finska inventeringen gav att det fanns ca 28000 gråsälar i Östersjön 2013. Eftersom det finns ett mörkertal så uppskattar man att det finns 40000 – 60000 gråsälar i Östersjön. Sälarna i Östersjön uppskattas äta lika mycket fisk som yrkesfisket tar upp. Skadorna är således mycket stora.

Tittar man på NVs organisation så hittar man sju kvinnor på de högsta befattningarna. Cheferna på de fyra kanslierna som finns  är samtliga kvinnor. Jag räknade till  26 kvinnliga chefer och 17 manliga. När jag kollade för ca ett år sedan så var det ungefär jämt.

Vad kan man säga om kvinnor när de får makt?? Samt deras  förmåga till objektiva beslut?

Rapport om sälar Finland 2013

Naturskyddsföreningarnas lögner

Naturvårdsverket organisation

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: