De giriga bankerna lägger ner landsbygden

Enligt SR så lägger bankerna ner sina kontor i glesbygden. Något ansvar från det hållet skall vi inte räkna med. Den giriga kvartalskapitalismen tillåter vilka skamgrepp som helst. Den sk finansmarknadsministern Bolund vill inte lagstifta. Tja vill den här regeringen något alls som vore bra för landet? Kontanthanteringen har de flesta banker redan lagt ner utan åtgärd från regeringen.

På 40-talet hade Konsum matbussar som turnerade i glesbygden någon gång i veckan. Något liknande kan skapas med banktjänster. Ett rullande bankkontor som kör runt i bygden.

Naturligtvis får vi höra protester med de mest konstiga skäl. ”Säkerhetsrisk” är förmodligen ett. Då får man ha ett par säkerhetsvakter med sig. Den här rullande tjänsten kan bankerna finansiera gemensamt. En elegant lösning.

Naturligtvis så gör de inte detta frivilligt. Så vågar ministern lagstifta??  Troligen inte. Landsbygden har aldrig intresserat socialdemokraterna.

Socialdemokraterna och moderaterna vill inte lagstifta eller lägga sig i bankernas verksamhet. Moderaterna vill att alla skall flytta in till städerna – urbanisera – och därmed lägga ned landsbygden.
Socialdemokraterna betraktar landsbygden som ointressant, där bor ju få LO-anslutna. Alltså, de två största partierna anser att marknaden skall få avgöra en fundamental infrastruktur oavsett var i landet det gäller.

250 bankkontor väck – SR

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: