Calmfors – fördubbla försvarstillägget

Lars Calmfors skriver i DN och kritiserar starkt det mesiga försvarsbeslut som nyligen fattats.

Han tycker att ett dubbelt så stort anslag som nu beslutats som tillägg vore lämpligt.

Han anser dessutom att om det behövs så måste skatter höjas för att finansiera detta.

Det mesta helt rätt utom skatterna. Vi har ett sanslöst högt bistånd som nu ligger på runt 40 miljarder, ca 4,5% av statsbudgeten. Detta pga att anslaget är kopplat till 1% av BNP. BNP är ett bedrägligt begrepp som kan ge helt felaktiga resultat om det används fel som i detta fall. Anslaget är så högt att man vet inte var man skall göra av  pengarna. Av detta skäl så har några miljarder använts till migrationens kostnader.

Tio miljarder kan utan vidare tas till försvaret. Biståndet kommer ändå att vara mer än 20 miljarder vilket även det är för högt, pengar som kan användas inom landet eftersom det är skattebetalarnas pengar. En annan finansieringskälla är att skära ner på kostnaderna för ”flyktingar”, speciellt eftersom minst 80% av dem inte är flyktingar utan ekonomiska migranter.

Där finns nästan obegränsat med pengar att omdisponera. Det svenska försvaret har självklart prioritet före bluffmakare från Afrika.

”Bristande historisk medvetenhet” tycker han är en bidragande orsak till det defekta försvarsbeslutet.

Jo det kan man lugnt säga. Håkan Juholts sluga filosofi att vi har ett tiotal år på oss att bygga upp försvaret på innan Ryssland blir farliga, den gäller än. ”Vi får väl rusta upp  om……”, detta tänkande på byfånenivå är en realitet bland svenska politiker.

Försvarsbeslutet 1925 som innebar att vi inte hade något försvar 1939 när kriget började det är ointressant för det inkompetenta klientel som av någon anledning har tagit sig in i riksdagen.

Men de är duktiga på att ”tykka synn” om fattiga i tjottahejti och hävda vårt absoluta ansvar för dem.  Deras hjärnor förstår inte bättre.

”Det hade behövts ledare med mer statsmannaegenskaper för att hålla uppe försvarsutgifterna. Det saknades i både socialdemokratiska och borgerliga regeringar…..”

Jo förvisso. En ledare som sätter Sveriges intressen först i stället för ljusskygga prioriteringar, det har vi inte sett på länge.

Det råder en kvalitetsbrist bland svenska politiker. Fel sorts individer görs till partiledare vilket medför en degeneration av den förda politiken.

Ganska nyligen hörde jag tex att vid diskussionen om försvarsanslagen så hade centerpartiet och  moderaterna som initialt bud att det inte skulle bli några höjningar alls över socialdemokraternas bud. Vad har dessa två partier för ledare: Jo två kvinnor. Att kvinnor inte begriper något av militär verksamhet det är välkänt, nu en ny bekräftelse.

”Det svenska försvarets nedmontering är så anmärkningsvärd att en kommission borde tillsättas för att analysera hur det kunde ske. Målet borde vara dels att i efterhand utkräva politiskt ansvar, dels att lära inför framtiden

Helt rätt. De huvudansvariga är Göran Persson, Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt. Med övriga partiledare som påhejare.

Utkräva politiskt ansvar, det förutsätter att en sådan utredning tillsätts snabbt. Nu har de flesta lämnat politiken.

Det måste utformas skarpare. Nämligen juridiskt ansvar.

Någon påstod att politikerna infört i grundlagen att de inte kan göras ansvariga för sina politiska beslut för att skydda sig själva. Det är troligen sant. Är det så så måste det till en förändring eller tillägg. Att utkräva juridiskt ansvar för normala politiska beslut som inte blev någon fullträff, det är det väl ingen som vill, MEN det kanske är nödvändigt att göra ett tillägg i brottsbalken som kan benämnas ”Brott mot nationen”.

Att lägga ned försvaret så att Sverige står försvarslöst det är ett sådant brott.

Att bakom ryggen på svenska folket sluta avtal med främmande makt att de skall få stationera trupp och försvarsmateriel som skall kunna mobiliseras vid ”kris” även inom landet det är ett sådant brott.

Att i decennier stå och titta på när skolan och dess resultat rasar, dessutom med medvetande om orsaken, det är ett sådant brott .

Att låta rättssystemet förfalla så att rimliga krav på säkerhet för medborgare inte uppfylls det är ett sådant brott.

Att låta sjukvården förfalla så att akutvård och sjukhusvård inte fungerar det är ett sådant brott.

Att utplåna den nationella befolkningens karaktär och kultur genom falska motiv som asylinvandring, anhörighetsinvandring, humanitära skäl samt därmed orsaka kollaps i välfärdssystemen samt orsaka avancerade sociala problem, det är ett sådant brott.

Att spendera abnorma belopp av den svenska statsbudgeten på internationellt bistånd med det omotiverade skälet att Sverige skall vara ”en humanitär stormakt” samtidigt som det finns akuta behov inom Sverige det är ett sådant brott.

Straffsatserna bör ligga inom intervallet 10 – 30 år.

Sabotaget av försvaret bör rendera minst 20 år i fängelse.

Artikel – Calmfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: