Skolan mot katastrof med nya regeringen

Den sk högskoleministern meddelar att regeringen inte har  några planer på att skärpa kraven intagningspoäng vid antagning av lärarstudenter.

Vid intagning via högskoleprov så blir det tillräckligt med poäng om man blundar och kryssar i alternativen.

Via gymnasiet så ställs inga poängkrav alls, man sänker och sänker kraven ända tills man fyllt platserna.

Sossarna själva har haft förslag om hur skärpta krav skulle se ut. Nu är dessa sopade under mattan.

Varför det? Jo troligen pga den katastrofala lärarbristen som håller på att poppa upp. Som vanligt när det gäller svenska politiker, det hade de ingen aaaning om.

Det är alltså Mp och skolministern Fridolin som inte vill ha någon skärpning med den felaktiga antagandet att då får vi färre lärarstudenter.

Skulle kraven skärpas så skulle läraryrket direkt få en högre status. Vilken skärpt sökande idag vill få kolleger som tillhör ett bottenskikt i alla avseenden och som sannolikt kommer att till höra bottenskiktet som lärare också?? Individer som orsakar mer problem på arbetsplatsen än de löser.

Varför är inte dessa skärpta krav redan genomförda? Björklund hade dessa krav på gång men ville i vanlig ordning skjuta fram beslutet, varför?

Att man borde haft en absolut nedre gräns för intagning har varit en självklarhet länge.

Men med politiker som endera är djupt inkompetenta eller medvetet vill sabotera svenskt utbildningsväsende så händer inget.

Inte förrän 2018 kan den sk högskoleministern tänka sig att ta upp frågan igen. I nästan 3 år så skall regeringen medvetet ta in olämpliga lärar- studenter som bara förvärrar läget i skolan.

I Expressen så tar Anna Dahlberg upp problemet med den katastrofala situation som håller på att utvecklas map lärarbristen. I vissa viktiga ämnen så har man knappast några sökande. Matematik,fysik och kemi tex. Helt avgörande ämnen för industri och näringsliv.

Förra regeringen införde en bonus på 75000 till den som tog examen i dessa ämnen.

Denna regering har tagit bort denna bonus!!! Då kan man fråga sig: Är detta med den destruktiva avsikten att avsiktligt förvärra situationen i skolorna?? Eller bara välkänd socialistisk dumhet?

Nu finns ju möjligheten att den sk oppositionen lägger ett förslag i riksdagen om att de skärpta kraven omedelbart införs. Men moderaterna har visat ett tydligt ointresse för  skolfrågor under lång tid  så vi kan inte förvänta oss något positivt därifrån.

Lärarbristen är ett allvarligt hot mot Sveriges framtida välstånd. Ändå verkar inte krisinsikten ha sjunkit in.

Så börjar Dahlbergs artikel.

Hon kommer också till slutsatsen att grunden för att komma ur det träsk som politikerna har sänkt skolan i är att förstatliga skolan.

Det har alla individer med fungerande hjärnor insett länge. S,M,C vill inte förstatliga.

Artikel Anna Dahlberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: