Nedrustningen fortsätter

Lyssnade för en stund sedan på redovisningen av försvarsuppgörelsen.

Oj,oj,oj vad bra den var, den bräkande dalmasen Hultquist levererade högar av självberöm. Sedan fortsatte medbrottslingarna att trava på  mera. Man hade tex kommit på att det behövs ammunition till vapen. Det är rätt viktigt som Oskarsson påpekade.

Nu skulle minsann utlänningarna bli imponerade av Sveriges försvars- satsning, förstå att trenden var bruten.

Försvaret hade begärt ca 4 miljarder/år för att det skulle vara möjligt att uppfylla 2009 års försvarsbeslut.

Då är frågan: Anser politikerna att ÖB ljuger? Att han brett på i överkant?? Då bör han väl i konsekvensens namn få sparken om han försöker bedra politikerna??

I går kväll så gick ett program i TV om den katastrofala politikerstyrda nedrustningen av försvaret.  Det egendomliga enkelriktade pratet om solidaritet med andra länder och att Sverige förväntade sig samma solidaritet från dem vid ett eventuellt angrepp.

Från något utländskt håll hade man gjort den beska kommentaren att tendensen var att ju mer Sverige nedrustade ju mer prat om solidaritet kom från Sverige.

Vilka är ansvariga till detta inkompetenta och felaktiga beslut?

Högst hittar vi en statsminister som redan på Folk och Försvar meddelade att han bara marginellt kunde tänka sig att förstärka försvaret. Ni vet Ådalen 31 och det. Ett mycket tungt argument på sossehåll. Men motviljan mot att försvara Sverige sitter djupt hos sossarna, Per Albin Hansson, Göran Persson för att nämna två.

I övrigt så hittar vi fyra kvinnor som är födda med en motvilja mot militär verksamhet som kategori. Magdalena Andersson, Åsa Romson, Annie, Lööf, Anna Kinberg.När det gäller Romson så är det en del av Mp:s  ideologi att försvaret kan läggas ner.

Folkpartiet var konsekventa och logiska när det krävde det ÖB hade begärt. När de övriga mesarna inte ville det så lämnade de förhandlingen. För en gångs skull ett helt riktigt beslut.

Anna Kinberg hade begärt 10 miljarder när behovet var minst 20 miljarder. Hon är ju en av Reinfeldt fjärrstyrd zombie så ingen skulle väl förvänta sig något vettigt skulle komma från detta parti. Dessutom en kvinnohjärna som inte förstår det där med försvar. Pengarna behövs ju dessutom för att bygga hus åt Afrikaner.

Skall kvinnor överhuvudtaget få delta i försvarsbeslut??

Det här innebär att bara att vissa delar av försvaret kan repareras. I stort så innebär även detta beslut en fortsatt nedrustning relativt vad som behövs.

En byfånarnas triumf.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: