Stoppa moderaternas nedbrytning av landsbygden

I Dagens Samhälle så skriver Erika Sörengård, ledare för Landsbygds- upproret, om landsbygdens problem och att det är dags att sluta knyta näven i byxfickan och mumla, det är dags att med kraft visa politikerna att nu får det vara nog.

Instämmer helt, flatheten hos svenskarna är en pinsamhet.  ”.. den tyste, ryggkrökande, nedtryckte svensken…..” skriver hon.

Just det, folket som lärde sig under Gustaf Vasa att hålla käft och lyda annars blev man av med huvudet.

Denna inlärda flathet har gått så långt att politikerna öppet visar sitt förakt för folk och regioner som de inte direkt är beroende av.

”….märkliga beteende att avfolka, utarma och fullständigt förinta oss som bor, verkar och brukar naturen i Sverige…..”

Hon verkar okunnig om den förra regeringens medvetna destruktiva politik mot landsbygden. En del kan bero på EU-medlemskapet tror hon, ja men det är knappt halv förklaringen.

Strax före valet så sade den sk ”statsministern” Reinfeldt ungefär följande: ”Vi vill skapa ett modernt URBANT samhälle….”

Alltså ett stadsorienterat samhälle, där nästan alla resurser skulle satsas på tätorterna.

Det var regeringens medvetna inriktning. En del politiker talar om den starka urbaniseringen precis som om de inte själva medverkat till den!! Ett medvetet bedrägeri för att framstå som oskyldiga.

I detta sabotage mot landsbygden medverkade således det genomfalska centerpartiet som nu helt plötsligt, när det är lönande ur opinions- synpunkt,  pratar för landsbygden tex bredbandet som just nu poppat upp på agendan.

Traktordemonstrationen var ett steg i rätt riktning, det behövs mer av ”franska” metoder för att landsbygden skall kunna hävda sig mot Stureplans- och Östermalmsorienterade politiker.

Artikel av Sörengård

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: