Även denna regering är ointresserad av försvaret

En skribent i Dagens Samhälle, Leif V Erixell, ställer välmotiverade frågor om journalisternas bristande uppföljning av diverse utspel från politiker. Han tycker att media bara behandlar utspel som ett drag i ett spel och nöjer sig att rapportera på den ytliga nivån.

Speciellt reagerar han på journalisternas brist på följdfrågor angående finansministerns mycket snåla tilldelning till försvaret när behovet är det flerdubbla. Försvaret har begärt ca 4 miljarder /år för att man skall uppnå det som beslutades i 2009 års försvarsbeslut. Wisemans Wisdoms påpekar dock att i den proposition som låg till grund så förekommer reservationen ” om ekonomin tillåter ” inte mindre än åtta gånger!!

Det var Reinfeldts och Borgs sätt att tala om att vi har ingen avsikt att prioritera försvaret, vi vill lägga pengarna på annat.

Nu är det ju (tyvärr) en kvinna som är finansminister. Att kvinnor har mycket svårt att förstå försvaret och dess funktion det är inget nytt.  I det här finns den extremt negativa faktorn i bakgrunden som heter Åsa Romson. Mp vill ju inte ha något försvar alls så kombinationen av två kvinnor där en av dem är en  ansvarslös flumanarkist, det ger vissa svårigheter att komma fram till ett korrekt beslut angående försvaret.

Å andra sidan så är detta förankrat hos Löfvén.

När han nyligen  var i USA så sade han att vi måste förstärka försvaret. I går sade han i TV att i stället för att be NATO om hjälp så måste vi bygga upp vårt eget försvar.

Helt korrekt men det stämmer ju inte alls med de beslut som regeringen föreslår!!

Skribenten ställer 5 välmotiverade frågor till finansministern om försvaret, se länk till artikeln nedan.

Artikel Dagens Samhälle

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: