Förankra dem i hemlandet

Sista Uppdrag Granskning (UG) hade en snyfthistoria om en somalisk unge – ensamkommande –  som de menar  att Migrationsverket hade gjort fel hemtraktbestämning på. Det hade skett med hjälp av expert på somaliska dialekter.

Hon var nu drygt 12 år och skulle utvisas.

Finns det så lite problem i Sverige så att detta fall var intressant??

Hon visste inte ”om hennes familj fortfarande levde. ”

Skälet för hennes eventuella kvarstannande var att terrororganisationen Al Shabab fanns i hennes hemtrakter.

Skulle denna organisation vara ute efter henne?? Vad fanns det för skäl för henne att komma hit och inte någon av hennes föräldrar?.

Hur kunde hon ha råd att komma hit?? Sannolikt därför att hennes föräldrar var inte några fattighjon utan tillhörde medelklassen. Hon skickades som ett ”ankarbarn”, fick hon stanna så skulle hela familjen få komma hit, troligen  ca 8-15 personer .

Jag har för mig att när fenomenet ”ensamkommande”  började dyka upp för ett antal år sedan så gällde att de hade inte rätt att ta hit anhöriga.

Förmodligen har judinnan Romson, judinnan Ferm och juden Reinfeldt ändrat på detta för länge sedan, för att hämnas på svenska folket eftersom de  röstar på SD.

Eftersom det är så uppenbart att detta är medvetet falska flyktkonstruktioner så skall  Migrationsverket  omedelbart avslå asylansökningar och skicka tillbaka ”ankaret”.

Nu hade detta skett i detta fall men returen skulle ske till ett annat område i samma land! Är det ett problem för oss? Har ungen tagit sig till ett främmande land i norr så är det ett bagatellproblem att ta sig till rätt hemort. Inte vårt problem.

I de fall  där de får stanna på diffusa tvivelaktiga grunder så är det självkart att de inte skall ha rätt att ta hit den familj de kommer från.

Det här är bland det svagaste UG har gjort på länge.

Ensamkommande – statistik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: