MP styr regeringens vargpolitik

Riksdagsdebatt om vargen i eftermiddag. Det gav ett bedrövligt intryck. Det bedrövliga stod regeringen och landsbygdsminister Bucht för.

Det som ett par debattörer sade rent ut var uppenbart, regeringen har lagt sig platt för MP i vargfrågan.

Den miniminivå som forskare angett var 100 vargar. Sedan höjde politikerna nivån till 170. Sedan lät man naturvårdsverket öka nivån till 270!!!

Varför bry sig om vad vargkramarna på detta verk anser??

Men detta räcker inte, MP vill ha många fler. Redan idag så finns det många fler vargar än vad som officiellt anges. Troligen uppåt 500 eller fler. Redan med nivån 270 så kunde 90 ha skjutits men vad jag förstår så är tilldelningen från Länsstyrelserna bara 44 och fler lär det inte bli.

Bucht vill inte lägga sig i. Rädd för MP.

Man talar om ”gynnsam bevarandestatus”,  ”livskraftig vargstam” . Dessutom ”respekt för både varg och människor”. Det är ju oerhört generöst av regeringen att respektera människor. Det gäller dock inte i praktiken. I verkligheten har vargen prioritet för att några mentalt perverterade biologer och naturfundamentalister skall bli känslomässigt tillfredsställda.

Det sabotage som Naturskyddsföreningen riktat mot Sverige och dess befolkning borde få juridiska konsekvenser. Ända sedan slutet av 60-talet så har de bedrivit lobbyverksamhet för varg. En del öppet men misstanke finns om att de tex i Bryssel i kulisserna påverkat politiker att driva den svenska vargfrågan.

Hela frågan är felaktigt initierad och målsättningarna felaktiga.

Följande leder till rätt position:

1.
Människan har alltid prioritet före vargen.
2.
Det antal vargar som kan accepteras är det antal där obetydliga problem skapas för människor på landsbygden. I alla avseenden.
3.
Varg skall skjutas så fort den visar sig i närheten av mänskliga boningar.
4.
Någon hänsyn till vargarnas genetik, inavel mm skall inte tas.

Det kan innebära att antalet reduceras till mindre än 100. Om det innebär att det blir inavel och vargstammen dör ut så vad bevisar det i så fall:

Jo att det inte finns förutsättningar för varg i Sverige. Vilket varit klart sedan 200 år. Då insåg man att det inte gick att ha varg i Sverige, vilket medförde att man utrotade den. Ett helt riktigt beslut.

Sannolikt dör inte vargen ut även om den reduceras till minimiantal. Inavel i naturen är normalt. Ett av de mest spektakulära exemplen på detta är följande: Någon gång i slutet på 40-talet så fick Tyskland två tvättbjörnar i present av USA. Jag antar att de placerades i ett zoo från vilket de rymde. Dessa två har sedan förökats sig så att det idag finns tusentals tvättbjörnar i Tyskland. På sina håll en ren plåga.  Alltså från två exemplar.

De har alltså inte dött ut trots maximal inavel. Debatten om genetiken är bara ett stickspår från vargkramarna, ett skenmotiv för att motivera en högre vargstam.

Det finns inget som helst motiv för att införa varg i Sverige. Dumskallarna talar om att vargen är ”rödlistad”. Det finns mer än 100000 vargar i Ryssland med angränsande stater i öster. I Kanada och USA ungefär lika många.

Med tanke på att vargen är världens mest talrika rovdjur och dessutom notoriskt ökänd och hatad, vilka idioter vill ha varg i Sverige??

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: