Sanningen om moderaternas katastrofala flumskola

I Dagens Samhälle så skriver två individer, skolforskare,  om skolelevernas förutsättningar för att klara den dårskap som läroplan 94 (Lpo94) föreskriver, att eleverna skall planera och bedriva sin egen utbildning. Lpo94 var det definitiva sabotaget av skolan vilket har bekräftats under en lång rad av år av PISA bla. Det kunde förutsägas redan från början.

De första idéerna om dessa ”progressiva ” dumheter hade Alva Myrdal redan 1946. Sedan har diverse ”forskare” gått vidare på samma destruktiva spår. Finalen var att dåvarande skolverket medvetet eller omedvetet misstolkat dessa irrläror så att det blev värre än vad som avsetts.

Skribenternas huvudtes är att elevernas hjärnor är inte tillräckligt utvecklade för att ta detta ansvar för utbildningen. Detta klarar de först när de kommer upp i tonåren. En läkare skrev för 10 – 15 år sedan att det är först i 17-årsåldern som en elev är kapabel att klara dessa uppgifter.

Yngre klarar inte detta, ger upp och får sin skolgång förstörd.

Vem är ansvarig för detta? 1994 var Beatrice Ask skolminister. Bildt statsminister.  De godkände och sjösatte denna läroplan som blivit en katastrof för skolan.

Det är således moderaterna som är primärt ansvariga för skolkatastrofen.

Chef för Skolverket från 1991 – 1999 var Ulf P Lundgren, professor sedan 1975. Han kallas bla för läroplansteoretiker. Idéer som han använt kommer bla från den nymarxistiska Frankfurtskolan och en amerikansk pedagog John Dewey. Således är det Lundgrens idéer som avspeglas i Lpo94.

Skolbarns hjärnor är inte tillräckligt mogna…..    Johan Wennström  mfl

Ulf P Lundgren   – Wikipedia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: