Statliga myndigheter är inga stater i staten

Hörde en del av riksdagsdebatten i dag. Om vargjakt och polisens nya organisation.

Hur var det, skulle inte upp till 90 vargar skjutas för att målsättningen om en hanterbar population skulle erhållas?

I Dalarna har länsstyrelsen tillåtit att endast 8 vargar får skjutas!! När det borde skjutas minst 20. Totalt så kommer högst 50 vargar att skjutas !! Försöket att delegera vargförvaltningen har misslyckats pga vargkramare ute på länsstyrelserna.  Det bästa vore att helt överföra beslut om licensjakt till regeringen. Utan möjlighet för korkade vargkramare och domstolar  att sabotera jakten.

En kvinna är tyvärr landshövding i Dalarna och då blir resultatet därefter. Kvinnor gråter av känslosamhet bara vid tanken på att skjuta den söta vargen.

En moderat påpekade att om inte regeringens representanter i länen genomför vad riksdagen har beslutat så borde ansvarig minister, i detta fall den sk landsbygdsministern Bucht ingripa. Denne flinade dock dumdrygt och försäkrade att han inte vill lägga sig i länsstyrelsens beslut.

Rörande polisens nya organisation hördes något liknande. En påstådd målsättning med den nya organisationen är att polisens skall  vara mer lokal och närvarande. Samtidigt så läggs lokala stationer ner, det skall sparas, det är det mantra som gällt i minst 10 år. Verksamheten kommer i andra hand.

Ministern Ygeman påpekade att han inte vill ”peta” polisens verksamhet. Det förutsätter den naiva inställningen att man kan lita på polisens ledning, att det inte smygs in korkade idéer i verksamheten som gör att kärnverksamheten spårar ur.

Det är vad som skett inom polisen de senaste åren. Dialog, krypande för huliganer, inte bråka med dräggen mm.

I bägge fallen så är det en ministers förbannade skyldighet att ingripa och peka med hela handen om det är uppenbart att regeringens utdelegerade  verksamheter inte sköts på rätt sätt. Oavsett om det är statliga verk, länsstyrelser eller annan myndighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: