Total kollaps hos polisens ledning – det blir värre

Ett par upptäcker en svartklädd man på balkongen maskerad med något som liknar en halsduk. Ca 0645

När han inser att han är upptäckt så sticker han. Brytmärken på balkongdörren.

Polisanmälan via 112. Ingen åtgärd. Vakthavande, en kvinna,  ansåg inte att det behövdes. Han var ju inte kvar. ” Då handlar det på sin höjd om hemfridsbrott, har han försökt att bryta sig in är det en annan sak men den informationen fick inte vi”.

Hade han tagit sig in, så vad var rubriceringen då?? Jo det är fortfarande hemfridsbrott, möjligen grovt. Ingen principiell skillnad.Tydliga fotspår i snön som kommit från skogen, samt ett avklippt cykellås.

Lägg märke till den hånfulla attityden mot enskilda personer som blir utsatta för brott i hemmiljö, ”Då handlar det på sin höjd om hemfridsbrott ….”.  Polisens attityd till lägenhetsinbrott  är inget nytt.

Denna syn på brottslighet är inget nytt inom polisen. Principen infördes för rätt många år sedan av RPS.  ”Ett nytt sätt att bedriva polisarbete på” sade en stofil på RPS. Det nya var att man inte ” åkte på allt”.

Standardlögnen har varit att man ”prioriterar” även när det inte  handlat om resursbrist.

Alltså det nya sättet att bedriva polisarbete innebär att man inte bedriver polisarbete.

Denna nya metod orsakade  med stor säkerhet att en person blev skjuten till döds i Kristianstad för några år sedan. Beträffande ”att åka” så är det självklart att det är bättre att åka en gång för mycket än en gång för lite.  Det anser inte östgöten Bengt Svensson, tyvärr chef för RPS.

En närliggande metod som RPS infört är att man inte skall bråka med buset. De kan ju bli jättearga. Man skall låta dem hållas. För några år sedan så höll huliganerna på att riva en bank i Malmö. Polisen hade order från högre ort att inte ingripa.

På senare tid har vi sett åtskilliga bilder från fotbollsmatcher där huliganerna håller på att tända eld på ståplatsläktare med bengaler. Fullständigt livsfarligt ur flera aspekter. Nedanför läktaren står långa rader med poliser som inte lyfter ett finger för att ingripa.

När det brann i Husby förra året så hade länspolischefen Mats Löfving hasat sig ut dit. En journalist frågade: Vad skall ni göra nu? Så lite som möjligt blev svaret.

I artikeln i länken nedan så säger en av poliserna att när en bil brinner så undviker man att åka dit för att slippa stenkastning. Vad jag hört senare så fjantar polisen omkring i Husby och bjuder huliganerna på korv och fika. Det är buset som bestämmer, poliserna skall fungera  som underdåniga tjänare.Huliganerna blir säkert oerhört imponerade av den svenska polisen.

Den röda tråden kan sägas vara en långt gången moralisk degeneration och åsidosättande av fundamental etik i polisarbetet. En del kan förmodligen hänföras till en inkompetent regering som dels inte tillskjutit tillräckliga finansiella medel samt ett ointresse för rättssystemets fundamentala funktion i ett rättssamhälle. Å andra sidan är den gamla regeringens attityd konsekvent, när man gör sitt bästa för att rusta ned och sabotera det militära försvaret varför skulle man då inte göra samma sak med det civila inre försvaret?

Östgöten Bengt Svensson, tyvärr chef för RPS, har nått långt i sin idiotisering av polismakten. Den nya regeringen hade möjlighet att göra rent hus med den röta som östgöten Bengt Svensson skapat genom att tillsätta en ny ledning med friska hjärnor som rensade ut dumflummet.

Bengt Svensson var chef för RPS tom 141231.

Som högste chef tillsatte s-regeringen en s-politruk från Försäkringskassan, som högsta operativ chef tillsattes vem, jo Mats ”göra så lite som möjligt” Löfving!!!!

Ansvarig minister: Anders Ygeman

Behovet av en utrensning i toppen kvarstår med andra ord. Vad jag förstår så kvarstår RPS gamla organisation i stort sett. När man borde rivit ner allt och byggt upp nytt från grunden.

Med en oduglig justitieminister och en ännu odugligare statsminister under åtta år så är det naturligt att det mesta blir fel.

Blir det bättre? Nej allt pekar på att blir värre.

Göra så lite som möjligt – Löfving

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: