U-båt konstaterad

Så har försvaret kommit med en rapport om ubåtsjakten. Man anser att det är klarlagt att det var en miniubåt inne i skärgården. Vad den gjorde där är oklart likaså dess ursprung. Den kanske spanade efter nya försvarsarrangemang på botten eller den övade bara navigering i den unika skärgården. Många tror det är Ryssland vilket inte är säkert, det kan lika gärna varit NATO. Under Odenbergs tid som försvarsminister så ville USA öva navigering i den svenska skärgården.

Nå vad blir slutsatsen för svenska politiker? Förmodligen drar kärringmaffian i riksdagen, jag syftar inte på något särskilt kön, slutsatsen att det här motiverar en rejäl bantning av det svenska försvaret.

I linje med den logik som styrt svenska politiker under lång tid.

Med tanke på den höga IQ-nivån i riksdagen och det skarptänkande som den presterar så kommer motiveringen sannolikt att vara. ” Men den gjorde ju ingenting! Den sänkte ju inga fartyg! Det var troligen bara ett vänskapligt besök. Att avvisa den med våld strider mot svenska humana principer. Vi måste öppna våra hjärtan även för utländska U-båtar. Allt annat måste betecknas  som främlingsfientligt. Naturligtvis även rasistiskt”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: