Radikala grepp behövs mot missbruket

Mycket om knarkmissbruk just nu. Nytt skit som importeras via internet och som ingen riktigt vet hur det verkar eller hur farligt det är. Jag har tidigare redovisat följande åsikt:

Erbjud knarkarna gratis knark. Via apotek eller  på annat sätt. Detta knark skall vara kontrollerat och ”säkert”.  Doseringsanvisningar som för vanlig medicin.  Polisen skall inte vara inkopplad i detta.De som vill skall få hjälp med rehabilitering.

Detta alternativ löser många problem. En stor del av kriminaliteten är kopplad till narkotikabruk. De måste ha pengar till nästa dos.  Mycket av detta kommer att försvinna. Dessutom saboterar det mycket av den knarkhandel som fortfarande sker via langare.

Antalet dödsfall kommer att minska då knarket är kvalitetskontrollerat. Rena sprutor skall förstås erbjudas.

Jag menar inte att folk skall kunna få gratis knark hur länge som helst. Förr eller senare måste de gå med i ett åtgärdsprogram med  avsikt  att få dem ur missbruket, en förutsättning för att för att de skall få knark, dock i minskande doser.

Sedan  finns det sannolikt sociala problem i problematiken, bostadsfrågan mm som måste lösas.

Detta har inget med knarkliberalism att göra. Det är ett rationellt och logiskt grepp för att få kontroll över knarket och miss- bruket.Samt för att minska dödsfallen och kriminaliteten.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: