Flygplatser värdelösa för politiker

Nu sviktar Löfvén om Bromma flygplats. MP har tjatat om att man vill bygga bostäder på området.

Det var många år sedan som jag noterade: När en socialist får se en flygplats så dyker omedelbart denna tanke upp i hans  hjärna: ”Tänk så många bostäder man kan bygga på det här fina fältet.”  Att flygplatsen  har en viktig funktion för orten eller regionen det  saknar socialisten förmåga att förstå.

Internationellt så tycker man ofta  att det är en stor fördel att ha en central flygplats i större tätorter.

I London byggde man tom en flygplats i hamnområdet pga detta behov. Enligt uppgift i DN så skall en statlig ”förhandlingsman” tillsättas för att förhandla med kommuner som vill bygga på flygplatser!!

Linköping, Jönköping och Uppsala lär vara intresserade.

Jönköping?? Vill man bygga på Axamo?  Har folk i stan drabbats av hjärnpest??? Eller är det bara hjärnsläpp från häst-och-vagn-partierna??

Linköping har bara en riktig flygplats, Malmen som ligger flera kilometer utanför stan. Att man vill bygga på SAAB-fältet det torde vara uteslutet då det innebär att SAAB får lägga ned. Vid Malmen ligger Malmslätt som låg där redan när fältet byggdes. Dock har det  tillkommit ett  bostadsområde som heter Jägarvallen. Delar av detta har byggts nästan på flygplatsområdet!! Det har man medvetet gjort sedan fältet byggdes. Dessa individer som byggt där eller köpt hus där skall naturligt inte ha någon rätt att klaga på bullerstörningar. Man får ta konsekvenserna av sitt eget val.

Fältet i Uppsala ligger närmare stan men huvudbanan har inte inflygning över tätorten.  Området runt Uppsala är platt så det går att bygga var som helst. Så varför på flygplatsen? Uppenbarligen för att  vänster- politiker anser att flyg och flygfält är något värdelöst som bör avskaffas även vid större orter.

Allt mer tjafs börjar höras från boende i närheten av Arlanda.  Det låter om flygplan har man upptäckt, som om inte detta var bekant redan när flygplatsen och bostäder i närområdet byggdes.

Först bygger man en flygplats för miljarder. Sedan börjar kommunen att bygga bostäder runt flygplatsen vilket medför klagomål och krav på att flygplatsen skall läggas ner.

Flygplatser av betydelse för regionen/orten måste vara en nationell fråga. Det måste finnas eller skapas en lagstiftning som förbjuder byggande av bostäder  i kritiska sektorer i närområdet. Där kan man i stället etablera industriområden.

Folk som bygger i närområdet skall inte ha någon rätt att klaga på buller då de själva har försatt sig i den situationen.

Rent allmänt uttryckt så är flygplatser så viktiga för samhället att självförvållade kommunala problem  kan inte medföra några större restriktioner i verksamheten. Lagar måste skapas eller ändras.

 Artikel DN

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: