Ny skolflum på gång

Agenda i går. Två politiker som gjorde ett mycket dåligt intryck. Billström och Fridolin. Billström svarade knappast på enda fråga utan slingrade sig och undvek allt som kunde vara kritiskt om invandringen.

Livrädd för att bli petad som kandidat till en talmanspost av Führern.

Fridolin meddelade att Göran Perssons experiment med  ”alla skall gå i gymnasiet” skall återinföras.

Med tvång. ”Alla kan lära sig om de för stöd” meddelar Jämtin, chefsdemagog för (s). Att det finns en ganska stor kategori som inte har förutsättningar för teoretiska studier det är sådant som socialister och anarkister inte vill höra talas om.

En ny utslagsvåg med 10000-tals utslagna blir resultatet om inte förslaget kombineras med dynamiska utgångar för de som inte klarar studierna ens med mycket hjälp.

Det finns gränser för hur mycket man kan satsa på en enskild elev. Elever som saknar grundförutsättningar skall l överföras till enklare inriktning, vanligen praktisk sådan.

Sedan många år görs det en stor affär av att inte alla klarar att komma in på gymnasiet! Varför det??

De som saknar anlag för studier visar ju detta redan  i grundskolan. Att då ge dessa stödundervisning för att med skohorn pressa in dem på gymnasiet är att göra dem en björntjänst. De flesta i denna kategori kommer att hoppa av gymnasiet.

Förhoppningsvis finns det då möjlighet att gå in på en yrkeslinje, men detta tycks inte vara självklart med nuvarande system.

Den uppfattning som tycks råda bland politiker är att gymnasiet är bara en fortsättning av grundskolan på samma svårighetsnivå!!!.  Verkligheten är naturligtvis att nivån höjs vilket medför att de med svaga ingångsbetyg slås ut.

För att hindra denna negativa utveckling så skall elever inte bara vara godkända med knapp nöd, de skall dessutom ligga på en sådan nivå att de har förutsättningar att fullfölja studierna i gymnasiet. Då förhindras den stora utslagning som sker nu.

Det måste ställas hårdare absoluta krav på intagningen. De som inte  har förutsättningar skall med tvång sättas på enklare yrkesutbildningar.

Den nya flumskola som nu skisseras måste stoppas. För elevernas skull

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: