Rumänsk bedrägeriliga ”dömd”

I Expressen 140829 beskrivs hur en utländsk liga med skimningsutrustning och tillverkning av falska kort kommit över mer än 1 miljon kronor.

Expressen är så oerhört finkänslig att man inte avslöjar varifrån de kommer. Det kan ju vara rasistiskt?  Eller man vill inte STIGMATISERA dem?

Av namnen framgår att de flesta är rumäner , troligen alla.  Här behöver inte lagvrängarna slita sitt hår  över det ofta egendomliga begreppet ”uppsåt”. De hade tom en egen verkstad där de tillverkade utrustning och kort.

Dessa brott går under benämningen bedrägeri. Straff upp till 2 år. Sedan finns det grovt bedrägeri där straffskalan sträcker sig från 6 månader till 6 år.

Flera dömdes för grovt bedrägeri, men trots detta så blev högsta straffet 2 år!! De flesta fick 18 månader. Efter 12 månader är de ute  men de fick också 5 års utvisning.  Göteborgs tingsrätt behandlade målet.

Observera det mycket egendomliga: Grovt bedrägeri kan ge lägre straff än bedrägeri!!! som är fallet  i dessa domar.

Hur tänker egentligen dessa sk lagstiftare, dvs politiker??

Dessutom varför utvisades de inte på livstid??? De hade ytterst medvetet kommit hit för att begå brott. Om 5 år är de garanterat här igen för att bedriva samma verksamhet.

De här brotten borde ha gett mellan 4 och 6 års fängelse.

Dock den degeneration som kännetecknar svensk lagstiftning  gör  att de  får maximalt låga straff.  I praktiken en inbjudan att fortsätta sin verksamhet.

En i alla avseenden inkompetent regering är också totalt inkompetent på det juridiska området. Med Beatrice Ask som justitieminister och Reinfeldt som statsminister så är  en stagnation på juridikens område garanterad  samt ett maximalt förakt för väljarna. Vilket de också visar i invandringsfrågan.

En fullständig revision av brottsbalken är en akut nödvändighet. Det mesta i brottsbalken kom till under 70-talet, dårvänsterns årtionde vilket är en del av förklaringen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: