Dags att göra om Aktuellt igen eller lägga ned

Hörde i lunchekot en lyssnarenkät. En person klagade på den ständiga upprepningen av nyheter hela dagarna.

Det är precis vad jag också reagerat på. Fast i TV. Närmare bestämt Aktuellt. Man kan fråga sig vad det är för vits med Aktuellt. Oftast så upprepar de allt det som sänts i Rapport  drygt en timme tidigare.

Det sprutar in nyheter från hela världen men SVT är för lata för att ta in dem. Viktiga nyheter kan upprepas men i kortare form.

Ungefär så här borde det vara:

Tidigare sända nyheter meddelas bara i förkortad form helst utan några långrandiga reportage.  Sedan fyller man på med nytt. De som vill ha utförligare redovisningar  av gamla nyheter hänvisas till SVT play.

Dessutom: Varken Rapport eller aktuellt har några ekonominyheter!! Helt otroligt. Dessa bör läggas in i Aktuellt. I stället för kulturnyheter som intresserar mycket få.

Sedan kan man fråga sig vad två kanaler med nästan identiskt innehåll fyller för funktion. I TVns begynnelse  var tanken att det skulle finnas olika vinklingar på nyheter. Det stora utbudet på nyheter från olika håll på nätet gör att detta behov är överspelat.

Endera så bör man lägga ner en kanal eller göra en kanal till en kommersiell kanal i ett särskilt bolag. Med uppgift att dra in pengar till SVTs ickekommersiella produktion.

Den nuvarande konstruktionen verkar smått egendomlig. Skall man behålla denna så bör en ordentlig uppryckning av Aktuellt ske med en friskare och mer offensiv nyhetsbevakning.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: