Enström tuggar luft

Karin Enström gör ett av sina desperata försök att försvara det pågående försvarssabotaget.  Regeringen  påstod något tidigare att man skall satsa något mer på försvaret de närmaste åren, en marginell komiskt otillräcklig ökning. För någon vecka sedan meddelade Borg att försvaret skall spara 100 miljoner, ungefär hälften av den utlovade höjningen. I går meddelade Borg att det kan vara dags att satsa på försvaret!!! Detta pga händelserna i Ukraina.

En virrpanna fullständigt livsfarlig för Sveriges säkerhet. Han har naturligtvis virrpanna nr 2  Reinfeldt bakom sig.

Peter Hultquist (s) gjorde ett inlägg i SVD där han frågar om Borg nu kommer att korrigera tillbaka besparingen.

Enströms inlägg skall föreställa ett svar till Hultquist.

Det vanliga flummet om hur bra försvaret är och att det faktiskt är bättre än 2009. Det avgörande är inte att det är bättre utan dess absoluta kapacitet. Men det som är mest anmärkningsvärt och en bekräftelse på Reinfeldts degenererade och defekta tänkande om försvaret är att det är en fråga om EKONOMI!!

”Socialdemokraterna talar nu om satsningar men saknar finansiering och därmed trovärdighet (Brännpunkt 17/3). När jag nyligen ställde frågan i en riksdagsdebatt till Peter Hultqvist, om hur han ska finansiera sina vidlyftiga löften och hur han ska få ihop sin försvarspolitik med V och MP, kallade han detta för trams.”

”Frågan om hur vårt lands försvar ska finansieras är allt annat än trams. Att tala om för väljarna hur sitt regeringsalternativ ser ut är allt annat än trams. Svaret från Socialdemokraterna och Peter Hultqvist är ett eko från 1980-talet. Den retoriken fungerade inte då och den fungerar inte nu.”

”Genom en ansvarsfull ekonomisk politik har vi kunnat göra satsningar på försvaret och är beredda att fortsätta satsa för att stärka vår försvarsförmåga. ”

Min kommentar:

Jo att ifrågasätta finansiering av försvaret är trams. Av den enkla anledningen att försvarets finansiering har alltid prioritet 1 – för individer som är  fullvuxna mellan örona – och därför är  resonemanget trams.

” Genom en ansvarsful lekonomisk  politik…….”   Snacka om fräckhet!!!  Satsningarna är minimala relativt det som behövs. Det lilla som har satsats är dessutom en följd av ”en ansvarsfull ekonomisk  politik”.  Liksom tur att det blev några kronor över som kunde ”satsas” på försvaret. Annars så inte en krona !!!!  Dvs dårens  resonemang att försvaret är ett (lågprioriterat) ”särintresse” det gäller fortfarande.!!!!

38 miljarder/år till bistånd till korrupta u-länder.  Mer än 100 miljarder/år  till regeringens (Bilderbergarnas) rasblandningsprojekt, det som maskeras som flykting/asyl politik för att bluffa enfaldiga och lättlurade svenskar.

Detta har högre prioritet än försvaret med moderat logik.

Ett degenererat och defekt tänkande beror sannolikt på degenererade och defekta hjärnor.

”Det som nu sker i Försvarsmakten är en omfattande ambitionsökning med syfte att skapa ett modernt och tillgängligt försvar.

Karin Enström”

Ambitioner kan stanna på skrivbordet. Det är konkreta synliga resultat som räknas.  Modernt, ja om det moderna är bra vilket inte  är självklart. Tills helt nyligen så var det moderna att försvara Sverige genom att bedriva krig i Afghanistan .Det räcker inte med ”tillgängligt” . Det måste finnas ett djup och en slagförmåga, inte bara en fasad att ställa upp. Enligt tidigare rapport så saknas den support och uppbackning bakom linjerna som är nödvändigt för att någon som helst uthållighet skall erhållas.

Bifogar en länk till en motion till riksdagen som Karin Enström skrev en gång i tiden. Bland undertecknarna finns Reinfeldt.  Allt som finns i denna skrift är glömt. Av moderaterna. Inte av Sverigevänner för att göra en markering.

Motion av Enström – Stockholms försvar

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: