LO vill ha mer lappa och laga

LO vill ha en skattereform enligt inlägg i DN.  Införandet av arvsskatt igen. Att roffa åt sig döda människors pengar det är naturligtvis oerhört frestande för en politisk vänsterorganisation som LO. Arvtagarna kan ju annars fortsätta att vara ”överklass” utan att jobbat ihop till det. Oerhört irriterande för mörkröda marxister. Någon insikt om att kapitalet – som skedde förr –  flyttas utomlands, den tycks saknas.

De förändringar som skett minskar den ”omfördelande” effekten tycker man.  De påstår dessutom att jobbskatteavdragen har liten betydelse för dem som redan har jobb. Mycket märklig åsikt. De förändringar som skett har gynnat låg och mellaninkomsttagare. De har fått märkbart lägre skatt.

Omfördelningen, det är bra att spännvidden i inkomsterna ökar. Under förutsättning att de som har lägst inkomster inte lever i någon slags misär. Det är inte den socialistiska avundsjukan som skall styra folks inkomster.

Vad de föreslår är inget som radikalt löser beskattningsproblemet. Det är ett fortsatt lappande och lagande av det föråldrade system som kallas progressiv beskattning.  Att detta system tilltalar socialister det är naturligt, allt som inte behövs för överlevnad skall tas omhand av staten. Men detta gamla system fungerar inte i en modern ekonomi.

Om man ändå har det så måste skatteskalorna indexjusteras varje år. Annars kommer inflationen/lönehöjningar att automatiskt höja beskattningen. Det är förmodligen det som tilltalar vänstern.

Skall man göra något radikalt för att rensa i skattesystemet så måste proportionell skatt införas. Att inte detta skett under denna regering är generande. Det beror naturligtvis på att socialisten Borg vill ha kvar det progressiva systemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: