Det salta problemet

I DN  tog man nyligen upp det som regelbundet tycks dyka upp, den för salta maten i Sverige.  Det orsakar tusentals dödsfall  varje år. Saltet orsakar högt blodtryck som i sin tur leder till stroke eller hjärtproblem.

Det som orsakar det höjda blodtrycket är det natrium som ingår i saltet. Vad man i dessa artiklar undviker att nämna är att det finns salt som innehåller mycket mindre natrium och är därmed hälsosammare.

Sedan många år använder jag ett salt som heter ”Seltin”, finns i varje affär. Detta salt innehåller 50% mindre natrium och ger alltså mindre skadlig effekt på kroppen. Bara genom att byta salt så kan många sänka sitt blodtryck.

Tyvärr så innehåller färdigmat mycket salt. Nu har det utgått bud från myndigheterna att man skall sänka salthalten.

Artikel DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: