Moderaternas försvarsbedrägeri

Från Wikipedia:

”Insatsförsvar

En princip som går ut på att man genom intensivt underrättelsearbete skaffar sig information om fiendens avsikter och med små lättrörliga styrkor försöker möta och slå ett anfall i ett mycket tidigt skede. Principen kräver att man har bättre underrättelsetjänst och större rörlighet än fienden. Den kräver även ett större mått av aggressivitet än andra försvarsprinciper.”

Det var inte länge sedan som jag läste ”..genom ett överlägset informationsläge…” ungefär.

Det var därför som FRA byggdes  upp med stora befogenheter. Reinfeldt ville bygga ett svenskt NSA som skulle bugga allt precis som NSA. Det svaga försvaret skulle kompenseras med  ”överlägsen information”!!!

Hur kan man garantera det??  Det  är så enfaldigt att man kan tro att en 12-åring suttit och fantiserat. ”Man måste ju ha något att byta med ” sade  Reinfeldt. Man skulle handla med information med USA.

Nu har det framkommit i media att FRA upplåtit svenska telekablar i Östersjön åt NSA för att de skulle komma åt rysk information.

I praktiken är det regeringen och Reinfeldt som på detta sätt bedriver  en skum kohandel med USA bakom svenska folkets rygg. För Ryssland visar Reinfeldt att Sverige inte är att lita på i något avseende.

Å andra sidan vet de det sedan tidigare men detta är en ny bekräftelse.

Snowden som lämnat ut uppgifterna borde ha Nobels fredspris. Samt ges livslång försörjning i Sverige. Problemet är att ynkryggen Reinfeldt skulle omedelbart utlämna honom till USA om han satt vid makten. Men om ett år ca, så är Sveriges pinsamhet borta, troligen för all framtid från politiken.

Han blir troligen vaktmästare på USAs eller Israels ambassad.  Eller ombudsman på RFSL.

Tidigare inlägg om FRA/NSA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: