Idrott på dekis – ett samhälle på dekis?

Kul för Etiopien att de fick ett damguld på 1500 meter i VM. Det betyder mycket för små nationer på det psykologiska planet att kunna hävda sig i något sammanhang. Speciellt om de mer eller mindre tillhör kategorin U-länder.

Nå vad presterade den högutvecklade nationen Sverige?

I stort sett ingenting.  Den patetiska höjdskutterskan från Göteborg lade sin energi på  homopropaganda i stället för på idrott.  Det är inte lätt att vara född med en judisk hjärna och förhindra de medfödda starka instinkterna.

Har svensk friidrott någonsin varit sämre?  Är det det förslöande välfärdssamhället som gjort att allt som betyder fysisk ansträngning bortväljs?

Eller är det den av politiker medvetet saboterade skolan som helt bortkopplats från den fysiskt fostrande uppgift som den skall ha?

Lägger man därtill politikernas bristande intresse för fysisk fostran och idrott så har man troligen de tre huvudfaktorerna som  gjort friidrotten till en bakgård i Sverige. Eller som Reinfeldt troligen skulle uttrycka det: ”Ett ointressant särintresse”.

Fysisk grundläggande fostran i ungdomsåren är inte i första hand frågan om att producera elitidrottare utan det är en viktig del i att  bygga upp ungdomars fysik vilket är avgörande för hälsan i vuxen ålder, speciellt vid högre åldrar.

Som en bieffekt av detta så fortsätter en del yngre att själva utveckla  sin fysiska kapacitet, en del når elitnivå.

Sedan har det konstaterats att elever som beordras till lättare fysisk aktivitet under skoldagen presterar bättre studieresultat. Näst intill självklart för vuxna med elementär slutledningsförmåga.  Med politiker som tillhör ett moraliskt och intellektuellt C-lag så degenereras det mesta i samhället vilket vi under det senaste decenniet sett många exempel på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: