Folkpartiets förlorade heder

I samband med avslöjandet av försvarets obefintliga respons på ryskt flyg mot Sverige så gick (fp) omedelbart ut och skrek på hjälp från NATO. Även Cecilia Wikström gjorde samma sak. PINSAMT!!

De visar att (fp) är fullständigt opålitliga i försvarssammanhang. Precis som de övriga allianspartierna.

Det är fullständigt ologiskt. NATO behövs väl inte för att ha en fungerande incidentberedskap!!?

Det  självklart logiska vore:

1.
Skärp beredskapen så att man har 24-timmars jour.

2.
Tillför försvaret de pengar som behövs för detta och för att bygga upp det försvar som samtliga partier varit med om att förstöra.

3.
Det behövs omedelbart 5 miljarder, om ett par år ytterligare 5 miljarder.  Det är bara för att kompensera den nuvarande dårskapen. Sedan behövs ytterligare 5 miljarder för att bygga ut samtliga försvarsgrenar till anständig styrka. Detta är inte tillfälliga tillskott utan permanenta årliga tillskott.  En försvarsbudget på runt 55 miljarder är nödvändig. Denna skall givetvis inflationssäkras.

Var skall pengarna tas skränar ”expertjournalisterna”. Enkelt, 38 miljarder skänks till U-hjälp när 8 miljarder vore det rimliga..  Det är försvarets , skolans och vårdens pengar som Reinfeldt skänker till  suspekta ändamål utomlands.

Här finns pengarna till försvaret. Behöver man någon allians utöver det så är det självklara att man söker bygga upp en rent Europeisk försvarsallians inom EU där inte USA har något destruktivt inflytande. Lissabonfördraget behöver ändras så att inte NATO och USA kan förhindra en sådan allians.

NATO är således bara 3:e alternativ för den som har rent mjöl i påsen. Det har varken (fp) eller (m).

Senare tillägg:

Jag ansåg att 55 miljarder vore en nödvändig försvarsbudget i stället för nuvarande dryga 40. I R&D (Riksdag & departement)  så påpekas att NATO har som krav att medlemsländerna har en försvarsbudget på 2% av BNP.  Det skulle i det svenska fallet bli över 70 miljarder. Mitt förslag ligger således i underkant. Speciellt som det i det svenska fallet är frågan om att bygga upp nya  strukturer som förstörts av  inkompetenta politiker.

Finansiering:

Det är mycket enkelt. Till försvaret finns det alltid pengar eftersom det alltid har högsta prioritet. Att sedan inte en del platthjärnor begriper detta det är tragiskt och farligt för Sverige.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: