DN avslöjar politikernas brott

Femtio procent av lärarna  i grundskolan som undervisar i fysik  har ingen ämnesutbildning alls. Många har bara begränsad utbildning i de ämnen de undervisar.  Från artikel i DN.

Metta Fjelkner. ordförande i lärarnas Riksförbund:

– Under många år ansåg politiker både på riksnivå och på kommunal nivå att ämneskunskaperna inte var relevanta. De ansåg att det räckte att man var utbildad lärare. När det gällde friskolorna fick de till och med undantag från det i lagen i början av 1990-talet. Det räckte med att man var vuxen och intresserad. När jag förde fram ämnets betydelse så sågs det som att jag pratade om fackliga särintressen. Men det handlar ju om elevernas rätt till utbildade lärare, säger hon.

”Utbildad lärare”, ” ..vuxen och intresserad..” ,  undra på att att det ser ut som det gör i skolan.  Politikerna har medvetet understött dumflummet.

Jag vet inte hur många gånger jag hört uttrycket de senaste 10 åren: ”Det behövs fler vuxna i skolan”. Jag har aldrig fått någon förklaring på vad man menat. Lärare eller vad?? Här kommer en del av förklaringen, det räcker med att vara vuxen för att vara ”lärare” i sossarnas och moderaternas dumflumskola.

Politiker med sådana hjärnor skall alltså styra det här landet??

Dock har Anna Ekström, chef för skolverket,  en tröst trots dåliga resultat i internationella jämförelser: ” Men många mår ju bra….”

Dra fram de huvudansvarig och häng ut dem. Det kan inte vara särskilt svårt.  När skall de ställas till svars för brott  mot nationen??

”Tjugo  eller trettio års fängelse?

Artikel DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: