Tidigt aprilskämt

Det var tydligen ”kvinnodag” i går.  Varför det??  För att de är så speciella så de behöver en särskild minnesdag??  Har de suttit i läger?

Hur går det ihop med att detta släkte är så oerhört jämställda??  Speciellt när det passar dem själva.

I praktiken en förolämpning mot halva mänskligheten.

Nåväl till saken, det sjukligt perversa tjafset om sexism, diskriminering  mm , fantasin flödar,  hur oerhört förtryckta kvinnosläktet är.

Samt det självklart underförstådda: De har ingen som helst egen skuld eller ansvar för det som påstås vara ett underläge.

I DN kan läsas en artikel om ”Sexism” i IT-branschen. När man tagit sig igenom texten så undrar man om det är ett aprilskämt som släppts för tidigt.  Författaren påstås vara professor. Han är ordförande i rege- ringens digitaliseringskommission.

Vad sägs om det här, citat:

”Tänk bara på hur vi talar om till exempel programmering. Vi talar om programmering som logik, som matematik, som byggande, ord som är uttalat maskulint kodade, medan vi mycket mer sällan talar om det som språk, som är feminint kodat, eller som pussel eller mönster, som är mer neutrala begrepp.”

Man kan bli illamående för mindre.

I Sverige lär ca 23% av anställda i databranchen vara kvinnor. I Finland 44%.  Det är knappast en tillfällighet. Det är ytterligare en effekt av de svenska politikernas nedbrytning av den svenska  skolan

Vanlig programmering består av logik och matematik på en låg nivå, det är ett ständigt logiskt/matematiskt tänkande för en programmerare. Är det fråga om teknisk programmering fordras rejäla matematiska kunskaper.

Om det grundläggande matematiska tänkandet inte utvecklas i grundskola och gymnasium så är det troligt att programmering uppfattas som svårt, kanske kvinnor undviker detta ämne.

I Finland är det som bekant en helt annan skärpa i skolan och därför så får både män och kvinnor en säkrare matematisk grund att stå på i arbetslivet, i databranschen speciellt. Kanske är detta orsaken till att kvinnor jobbar mer i databranschen i Finland än i Sverige.

Programmering är en kreativ byggande teknisk verksamhet.  På högre nivå ett systemtänkande. Jag är inte helt säker på att detta tilltalar kvinnor som grupp.

Om inte IT-företag anställer kvinnor så beror det sannolikt på de erfarenheter de haft och undviker därför att att anställa dem.  Denna selektion förekommer ständigt i arbetslivet och är inget specifikt för  män kontra kvinnor.

Så varför detta perversa tjafs om 50/50 i alla möjliga och omöjliga sammanhang??

Det är demagoger, verklighetsförnekare, könet är en social konstruktion, och liknande stupiditeter som ligger till grund för det  enfaldiga genustänkandet. En ny variant av Lysenkoism.

Men det fordras svaga politiker för att denna rörelse skall få fart. Det villkoret är med råge uppfyllt i Sverige.

Den verkliga sanningen är att män och kvinnor är bra eller dåliga på olika saker vilket vanligen beror på den grundläggande personlig- hetsprofilen vilken bestäms av kromosoner och hormoner.

Rimligen bör detta leda till att man skall jobba med det man är bra på och är intresserad av. Politiker skall inte ”tvinga” in folk på områden där de inte gör ett bra jobb. Kvinnliga brandmän är det senaste misslyckade exemplet.

Artikel DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: