Särintresset ännu sämre

Nu kommer en bekräftelse på det svaga försvaret. Att det är ännu sämre än tidigare larmrapport indikerade.  Det blir så om man betraktar försvaret som ett ”särintresse”.

”Det har ju inte brunnit på länge så vi skippar brandförsäkringen”. På den nivån ligger svenska politikers tänkande. Ett tänkande som man kan förvänta sig från förståndshandikappade  och miljöpartister.

Samma resonemang som efter 1:a världskriget. ”Nu blir det aldrig krig mer, försvaret behövs inte”.

Det här visar att politiker är för korkade  och/eller korrupta för att hantera försvaret.  Det politiske egenintresset, budgeten eller annat sätts före det som har högsta prioritet, försvaret. Dvs politikerna har bevisat att de är en säkerhetsrisk för landet.

Det leder till att en fristående kommission med domstolsstatus, en försvarsdomstol,  skall avgöra försvarets kapacitet.  Bestående av civila och militära experter. Även utländska experter bör ingå. Om dessa skall ha beslutanderätt kan diskuteras.

Försvarsdomstolens beslut måste följas av regeringen. Detta bör troligen skrivas in i grundlagen.

Försvarsberedningen som nu skall göra en referensbedömning är ett dåligt skämt eftersom den består av politiker som inte är kapabla att göra en riktig värdering. Kan man förvänta sig något annat av amatörer som inte har vare sig kompetens eller vilja att tänka rätt? Förra beredningen kom fram till att klimathotet var det starkaste militära hotet inom en 20-årsperiod.  Om jag inte minns fel så var Karin Enström ordförande i den beredningen.

Artikel – SR

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: