Panik hos PK-media

Det är rätt roande att iaktta PK-medias reaktioner på den nya mediasituationen. Det hade de  aldrig räknat med. Att det skulle dyka upp media som dels avslöjar PK-medias lögner eller undanhållande av information till läsarna.

Rena paniken har uppstått. ”Hur ska vi stoppa dem”  är en av deras centrala frågeställningar.  När det sällan går juridiskt så har man hävdat att de är ”hatsajter”.  Då är frågan vad en hatsajt är.  Dyngsprídningen på Facebook eller det faktum att PK-journalister får på käften.

Den pubertala dyngan på Facebook finns det ingen anledning att försvara.  Det finns också överdrifter när det gäller kritik av PK-media.
Men den nya situationen är ovan för gammelmedia. De räknar med att köra på i gammal känd DDR-stil. När en tidning liknar en partiledare vid en kackerlacka, en  annan lägger ut sekretessskyddade uppgifter  för en person i tidningen så blir de oerhört förvånade när de blir utsatta för motåtgärder. ”Öga för öga tand för tand” som Dabrowski anklagande uttryckte det vid Publicistklubbens diskussion 130211. Vad hade de räknat med? Jo det gamla vanliga, att censurera eventuella reaktioner,  att mörka ned på ren gammal rutin.

Sensationellt nog kom en röst fram som ifrågasatte PK-medias arbetssätt. De har i stor utsträckning framkallat situationen själva.  Som bortskämda ungar i sandlådan så skriker de sedan i högan sky.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: