Försvaret har ingen prioritet – Reinfeldt

Reinfeldt har deklarerat att försvaret är ett särintresse som inte har någon prioritet alls relativt andra utgiftsposter i budgeten.

Återigen bekräftas misstanken att det är något i Reinfeldts huvud som inte står rätt till.  Av någon anledning dyker ett ord spontant upp som börjar på ”i”.

Alliansen är internt rörande enig om försvarets nuvarande och kommande status. Ingen vill höja anslagen. De kommer sannolikt att sjunka. Björklunds tal om förstärkning är således bara ett sätt att bluffa folk.  De fyra judarna är överens om att riskera Sveriges säkerhet.

Att Lööf skulle ha någon åsikt är inte att räkna med. Kvinnor har aldrig begripit något av försvarets verksamhet. Enström är ett exempel.

Resonemanget är att det är inte sannolikt att ett angrepp på Sverige i närtid kommer att ske. Därför behövs inget territoriellt täckande försvar.

Men om situationen snabbt ändrar sig, och det kan den göra av skäl som inte nu är kända. Vad gör Reinfeldt då??  Hur lång tid tar det att bygga upp försvaret till anständig nivå??  En sak är säker: Den tiden finns inte.  Det är den osäkerhetsfaktorn som gör att man aldrig  får urholka försvaret till krisnivåer. Det förstår inte Reinfeldt. Av ett enkelt skäl: Han är för dum.  De skäl som kan orsaka ett militärt angrepp är den kommande bristen på råvaror.

Sverige har Europas största tillgångar på järnmalm, en basvara för industrin. Samma sak med tillgångar på uran, vi har troligen Europas största tillgångar. Mängder med kärnkraftverk byggs, det kan snart uppstå brist. Vi har stora tillgångar på skog dvs trävirke. Vi har troligen Europas största tillgångar på   färskvatten, något som kan komma att bli en bristvara både i Europa och andra världsdelar.  Det kan bli konflikter i den arktisk regionen som kan beröra Sverige. Den som vill kontrollera Östersjön i ett krisläge ockuperar Gotland.

Det här tillsammans gör att det finns mycket starka skäl för att Sverige skall ha starkt försvar vilket vi inte är i närheten av idag. Ansvaret faller tungt på regeringen i första hand men även på oppositionen som tidigare är huvudansvarig för nedbrytningen av försvaret.

Han ställer frågan vad annat skall minska om försvaret får mer, sjukvård eller skola?  Ett simpelt fegt grepp. Som jag tidigare påpekat, 10 miljarder från U-hjälpen bör omedelbart överföras till försvaret. Då återstår ändå 26 miljarder som även det är ett perverst  högt värde.

Reinfeldt riskerar Sveriges säkerhet genom att skänka skatte- betalarnas pengar till en sällsynt ineffektiv och korrupt verksamhet i stället för att ge Sverige ett anständigt försvar.

Det är en självklarhet att försvaret har högsta prioritet när det gäller anslag. Det begriper alla som har en fungerande hjärna och elementär moral.

Man kan notera ett Sverige befinner sig i samma situation som före  både VK1 och VK2.  Det finns tydligen någon slags hjärnpest hos svenska politiker som drastiskt sänker tankeförmågan. Före VK1 var det ”liberalerna” som inte ville förstärka försvaret. Är det annorlunda nu?

Återigen visar Reinfeldt att han inte känner någon svensk identitet eller solidaritet med Sverige. Han har ju tidigare sagt att han är neger och invandrare. Av det skälet tycker han uppenbarligen att hans bröder och systrar från Afrika har rätt att komma hit precis som han.

Artikel – DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: