Kulturen i Sverige

I Sörmlands  läns landsting meddelade MPs landstingsråd att Sverige har inget kulturarv.  KDs gruppledare instämde i detta.

Grunden för detta var att SD krävt att mångkulturen inte skulle prioriteras.

121025 så har Sörmlands Nyheters kulturchef en krönika med svaga grumliga argument där helhetsintrycket blir att hon instämmer med dessa två politiker.  Detta argumenterande är vad som kallas kulturmarxism.

Det är rätt fantastiskt att vuxna människor kan uttrycka något så urbota jävla dumt!

Endera har de en ljusskygg agenda som går ut på att radera allt som kan kallas svenskt för att plantera något nytt som ligger i deras personliga eller  folkgruppens intresse. Eller så är de så svaga  mellan örona att de inte har ett enda  kreatur hemma.

Tyvärr så är det nog en kombination av dessa alternativ. Detta hån av det svenska har vi hört från judinnan Mona Sahlin och KintaKunte Reinfeldt. Svenskar  har ingen kultur, vi är barbarer.  Det är naturligtvis fel, men detta tillstånd skulle nog uppstå om Sahlin och Reinfeldt skulle ha makten för länge. Kulturfrågan är väldigt enkel: Varje land har en kultur och högst troligt ett kulturarv.  USA skulle kunna vara ett undantag pga av dess korta historia som enad nation. Men strikt så har Amerika ett mycket gammalt kulturarv, det indianska arvet.

Om man skulle fråga dessa svagsinta och obildade politiker om andra länder har ett kulturarv så skulle svaret förmodligen bli jakande.
Men inte Sverige!!!

Det indikerar starkt en dold ljusskygg agenda.

Vad är kultur frågas ibland. Nästan vad som helst som sätter sin prägel på landet. Det kan vara traditioner av olika slag. Det kan vara speciella inriktningar inom konst , musik  och teater. Det kan vara arkitektur mm.

Varje land har sina egenheter som skapar en atmosför och mentalitet mer eller mindre, i varje fall i bakgrunden. Allt detta  borde man inte behöva förklara för vuxna människor. I varje fall inte för mentalt vuxna människor.

Politikerna och marxisten vill hävda att ”kulturen är global och gränsöverskridande.” I stort sett ett felslut och ett missförstånd.

Om man talar om nationell kultur, vilket vi gör här,  så är denna kultur lokal och nationell med den särprägel det kan innebära.

Det faktum att alla nationer får influenser från andra nationer förändrar inte detta. Det är ofta påverkan som kommer långsamt och innan dessa influenser skall kunna sägas ingå i den lokala kulturen så måste det gå avsevärd tid. Kåldolmar lär komma från Turkiet men har ingått i den svenska husmanskosten under lång tid, det betraktas som en del av den svenska matkulturen. Kebab kommer också från Turkiet men är  en ny företeelse som man inte gör i köket. Tveksamt om den någonsin kommer att betraktas som svensk.

Att utländska kulturer kommer över gränsen i form av migration förändrar inget. Det genuint svenska försvinner inte pga detta, framför allt behöver inte den svenska kulturen backa undan för den migrerade.  Speciellt skall  inte det svenska kulturarvet förnekas bara för att utlänningar kommer hit.

Det är något unikt löjligt över svenska politiker. Att slänga sig platt underdånigt till marken så fort en invandrare dyker upp.  En enfaldig inställsamhet, där självklara hävdande av elementära nationella intressen anses som oerhört fult. Även invandrarna blir förvånade över enfalden.

Är dessa politiker svenska mentalt? Nej, det är det som är Sveriges obehagliga problem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: