Rottweilerattack igen

Så var det  dags igen i den tråkiga och onödiga följetongen av oprovocerade attacker av Rottweilerhundar.

En 6-åring angreps utan anledning av en icke helt fullvuxen hund.  Folk fick slita i den för att han skulle släppa bettet.  Typiskt kamphunds- beteende, dödarinstinkt.

Den här rasen skall självfallet förbjudas som privathund. Däremot passar den kanske som vakthund för vaktbolag.

Det har varit ett otal attacker av denna ras under de senaste åren. Jag har försökt att samla dessa som statistik i ett inlägg. Men det är bara det som rapporteras i media, de värsta attackerna. Då kan man på ett ungefär räkna ut alla incidenter  där ägaren i sista stund lyckats rycka undan hunden eller där skador varit ringa som tex söndertuggade kläder. Mörkertalet torde vara mycket stort.

Ämnet togs upp i ”Debatt”. Som vanligt så ville inte hundkramarna ha ett förbud mot de värsta raserna. Ett argument är att om man förbjöd dessa så skulle bara 10% av attackerna försvinna. Det man  glömmer att påpeka är att attackerna från kamphundar inklusive rottweiler är våldsamma och kan vara dödliga. Dessa raser är avlade för att döda.  Attacker från andra raser har mer karaktär av ett bett som man ganska fort släpper i de flesta fall. Skadorna blir mindre. Det är illa nog ändå.

Ett annat argument är att det beror på ägarna, som inte kan hantera hunden. När det gäller rottweilers och kamphundar så är det mest skitsnack. Dessa hundar har en stark instinkt att anfalla och döda.  Precis som vargen. I Kolmården kostade det en människa livet innan
de enfaldiga natur- och vargromantikerna fattade att man kan inte uppfostra bort medfödda instinkter.

Raser av ”kamptyp” dit rottweiler hör skall förbjudas. I Danmark och Norge har man gjort det. Politikerna där är ofta inte lika mesiga och fega som i Sverige.

Det andra som måste ske är att lagstiftningen kraftigt måste skärpas.  Hundägare vars hundar skadar människor eller djur skall få fängelse  i svåra fall och böter och full skadeståndsskyldighet för uppkomna skador.  Så fungerar det i en rättsstat. En rättsstat som socialister, röda och blå har demonterat.  Det är dags att sluta med daltandet med korkade hundägare.

Sammanställning de senaste åren

Annonser

7 Responses to Rottweilerattack igen

 1. Egon Snorhane skriver:

  Du vet ju inget om hundar du. Du skulle sagt det du skrivet om om Rottisar i samma rum som mig så hade du fått äta soppa/alternativ annan flytande föda resten av livet ditt jävla äckliga svin.

  • Reflektioner skriver:

   Det här bekräftar att det inte är IQ-reserven som har den här typen av hundar.
   Det gör det ännu mer motiverat att förbjuda vissa raser.

 2. Matilda skriver:

  Rottweiler är brukshund INTE kamphund. Så läs på och lär känna men rottweiler så får du se vilka fantastiska hundar det verkligen är. För att en sån här ras ska må bra och vara lugn behöver den sin dagliga motion och stimulans. 3h promenad varje dag, hjärngympa och träning. Dessvärre finns det många som inte tänker på de sakerna innan de skaffar en rottweiler och då kan de självklart uppstå problem men det är då ägarnas fel. Skyll inte på hunden. Rottweiler älskar att träna, både mentalt och fysiskt, de är en av de raser som lyssnar på sin ledare mest, de vill och behöver känna sig styrd. Har själv en underbar rottweiler som jag kan gå löst med utan att han sticker, han går jätte bra med andra hundar, hur kärleksfull och gosig som helst.
  Du är en dömmande osäker och rädd människa. Antagligen gillar du inte djur om du skriver sånna här saker.
  Så länge ens hund kommer ifrån en bra kennel, frisk på tester, ren rasig och har en stabil ledare som vill jobba med den så blir det en bra och harmonisk hund.

  En gång när jag var ute och gick med hunden på en sen fredag kväll så stannade han upp bara och glodde och ylade lite åt någonting på en väg på sidan om, jag vände mig om såg att det låg en kvinna helt av deckad i snön. Vi gick dit, min hund var orolig och vi hjälpte henne hem. Tänk om han inte sett henne, 20 minus grader ute, han räddade henne för jag hade inte sett henne.

  Hoppas du kan ändra din syn lite och ta reda på hur hunden fungerar innan du dömer den.

  • Reflektioner skriver:

   Det är bara att konstatera att det är hunden som biter/skadar/dödar offret.
   Inte ägaren. Att jag har skrivit om denna ras beror på den höga frekvensen av
   obehagliga angrepp av denna ras. Kamphund eller inte, dess beteende när den
   påbörjat ett angrepp påminner starkt om en kamphunds.

   Om sedan deras beteende är en följd av dålig skötsel eller inneboende
   egenskaper spelar inte så stor roll, man kan konstatera att resultaten
   är sådant att denna ras bör inte innehas av privatpersoner.

 3. Nina sjöström skriver:

  Skriv om de små sjukilskna knähundarna som springer i rullkoppel;
  inte mördarhundar… nej men skit ställer dom tilll!!!!!

 4. Leo skriver:

  Du är ju inte klok nånstans. Det bekräftar DU genom ditt svar på den första kommentaren här. Vad tror du, att rottweilerägare som läser det här bara skall tacka och ta emot? Givetvis blir man upprörd. Säger jag, liggandes i sängen med hunden vid fotändan, som är i fullfärd att pussa/tvätta katten som ligger mellan hundens framben. Jaaa vilken människoätande best rottweilern måste vara va??

  • Reflektioner skriver:

   Ja det kan den bli. Dvs den har sådana medfödda instinkter att i vissa
   lägen blir den en mordmaskin. Om det är skyddsinstinkter eller annat det
   kan diskuteras. Det är poänglöst att påpeka att det finns
   exemplar som i hemsammanhang kan vara hur snälla som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: