Skolan långsamt åt rätt håll

Regeringen har beslutat om en ettårig gymnasieutbildning för de mest hopplösa fallen map teoristudier. De som vill slippa teori helt kan göra detta val. Naturligtvis helt rätt. Tydligen skall de också välja längden på utbildning där ett år är kortast möjliga.

I praktiken något som liknar yrkesskolan förr.

Vänstern skriker naturligtvis i högan sky, alla skall vara högskolebehöriga, det som varit det imbecillt korkade mantrat de senaste 10 åren.

Enligt vänsterns skoldemagoger  finns det inga obegåvade elever. Ännu mindre dumma. Självfallet finns det sådana.  Sedan finns det en kategori som skulle kunna klara sig hyfsat om inte korkade politiker saboterat deras studier med läroplan 94. Där det starkt markeras att eleverna skall själva planera och sköta sin egen utbildning.

Som regeringen säger, det är bättre att klara en enklare utbildning än att misslyckas med en svårare och inte få betyg alls. De som vill komplettera med teori kan alltid göra detta via komvux.

Jag anser att antagning till gymnasiet skall inte vara självklar. Man bör göra intagningstester för att direkt kunna se vilka som inte kommer att klara gymnasiet och därmed styra dem till enklare alternativ.

Att inbilla sig att de som med knapp nöd klarar grundskolan sedan skulle klara teoretiska gymnasiet, det vittnar bara om den närmast kriminella syn som politiker haft på utbildning och dess innehåll.  Gymnasiet är svårare än grundskolan, det tycks inte politiker förstå. Denna syn orsakar  tusentals utslagna varje år, personliga tragedier.

Politikerna lösning: Förtidspensionering.

Artikel i DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: