Falsk historieskrivning

Jag har sett flera dokumentärer om VK2 de senaste 10 åren.  Beskrivningen har alltid varit densamma: 1939 gick Tyskland till angrepp  mot Polen….

Nu visar det sig att det fanns rätt goda skäl för Tyskland att agera militärt i detta fall.  Medskyldigt till detta var delvis dåvarande FN.

I de komplicerade gränsförhållandet mellan Tyskland och Polen så kom en stor tysk befolkningsgrupp i kläm.  De utsattes för terror av  polackerna. Det hävdas att upp mot 50000 tyskar mördades av civila polacker under det här tidsskedet mellan 1:a och 2:a världskrigen.

Den som googlar på ”Danzig massaker” hittar flera dokument om detta.

Varför har detta undanhållits i beskrivningen av krigsförloppet?  Det torde varit åtskilliga historiker inblandade vid framtagandet av dessa dokumentärer. Troligen så har det legat i judiskt intresse av att framställa tyskarna så brutala och grymma som möjligt.  Möjligen har det också varit en viss osäkerhet om vad som hänt under denna period.

Enligt vad som sägs så hade Tyskland flera gånger begärt att FN skulle agera för att lösa konflikten men FN gjorde inget.

Det var alltså inte helt omotiverat för Tyskland att agera militärt. Att sedan Polen fick betala flerdubbelt upp det blev konsekvensen.

Annonser

One Response to Falsk historieskrivning

  1. Kid skriver:

    Sanningar kommer alltid fram till slut.
    Räds aldrig att säga sanningen och föra den vidare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: