Rötan i rättssystemet fortsätter.

Riksrevisionen riktar hård kritik mot rättssystemet och regeringen pga  den ineffektivitet som  råder.

Det är inte första gången RR framför denna kritik. Inget händer.  Det beror på att denna regering  precis som sosseregeringen  inte vill störa riskkapitalisterna i krimbranschen.

Det visar man genom att utnämna Ask till Justitieminister.  Hon ville ha det jobbet för att slippa sitta i kassan på ICA.

Revisorn Landahl pekar på ett antal punkter som skall åtgärdas:

1.
För det första bör regeringen tillsammans med myndigheterna göra en samlad och omprövande analys av bristerna i rättskedjan och vilka behov och möjligheter till samordning och effektivisering som finns.

2.
För det andra bör regeringen ta fram en strategisk och åtgärdsinriktad plan och därigenom ge en tydligare viljeyttring för vad som ska genomföras i rättsväsendet framöver.

3.
För det tredje bör regeringen och myndigheterna fortsätta arbetet med att förbättra kompetensen och kunskapsstödet inom rättsväsendet. Regeringen bör exempelvis ta ställning i frågan om en reformerad polisutbildning och Brås roll som kunskapscentrum i rättsväsendet.

4.
För det fjärde måste regeringen och myndigheterna löpande följa upp de åtgärder som genomförs för att säkerställa att de ger resultat och att dessa resultat återrapporteras till riksdagen.

Mycket resurser har tillförts men ger mycket lite tillbaka. Inget nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: