Ny utsugning av nya moderaterna

Regeringen tänker införa förmögenhetsskatt på fondsparande  från årsskiftet.

O,4% av fondens värde skall tas upp som inkomst. Först för- mögenhetsskatt sedan reaskatt på 30% vid försäljning.  Anmärkningsvärt att en ”borgerlig” regering  inför något sådant.

Det kanske är den cyniska insikten att det är pensionärer som har stora sparbelopp i fonder som gör att  man riskfritt vill mjölka denna kategori.  Pensionärer skall ju dö, de behöver väl inga pengar.  Denna hånfulla syn på pensionärer har regeringen tidigare visat i form av särbeskattning av pensionärer relativt  yrkesaktiva. Hånet gäller inte bara detta, man vill inte införa diskrimineringslagar för äldre som de flesta EU-länder redan har.

Fondbolagens representant pekar på att det också kommer att drabba barn!!???  Skatteverket har tidigare protesterat mot att barn blir skattskyldiga!

Hur och varför?

Jo i dag är det självklart att barn har så stora sparbelopp att de ofta är placerade i fonder av föräldrarna.  Barnbidraget går raka vägen in på barnens konton eftersom föräldrarna har så god ekonomi att de behöver inte barnbidraget.  De talar ofta om bidraget som ”barnens” pengar. Det är en missuppfattning. Barnbidraget infördes som ett försörjningsstöd till föräldrarna. Dels var det också ett stöd till ökat barnafödande i slutet av 40-talet.

I en undersökning som gjordes för några år sedan så framkom att barn hade i genomsnitt 28000 på sitt sparkonto. Så långt har det gått med förmögenhetsöverföringen till barnfamiljer att tom barn har stora belopp på sina konton.

Barnbidragen kostar drygt 20 miljarder per år.  10 miljarder kan sannolikt dras in då mottagarna inte behöver pengarna i medel- och överklass. Bidraget bör inkomstprövas då det inte kan sägas finnas ett allmänt behov av det.  Det räcker mer än väl ca 10000/mån/barn som samhället subventionerar daghemsvistelsen med. Daghem är just daghem för att förvara ungarna då föräldrarna tjänar pengar, inte en ”förskola” som politikerna falskt hävdar för att motivera överföringen av medel till föräldrarna.

Delar politikerna  ut denna  onödiga lyxpresent till folk som inte behöver dem så kan väl andra grupper kräva samma förmån?

När fick ensamstående någon skattefri  present av staten??

SVD  – Artikel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: