Vargens rätta natur 9

I går 111003 dödades ca 25 får och 7 skadades på Vikbolandet i Östergötland.  I dag dödades ca 15 och 8 skadades i närheten av Sala.

Dvs ca 50 får har dödats eller skadats på två dagar.  Han i Sala hade elstängsel, 12 kilometer. Förra året förlorade han 80 lamm.  Två hundar har tagits av varg.  Strax innan denna händelse i Sala hade 4 får tagits av varg i närheten. Två baggar har dödats av lodjur.

Vargarna dödar inte bara för att skaffa mat, ”De är riktiga lustmördare” säger fårfarmaren. Helt korrekt. De är blodtörstiga mordmaskiner.

På ett år har fårfarmaren På Vikbolandet förlorat över 60 får pga vargattacker.  Mer än halva hans besättning.  Han i Sala kommer troligen att lägga ner verksamheten.

I lokaltidningen har det var en debatt på senaste tiden om vargen i Västmanland, glädjande nog så ökar opinionen mot vargens terror.

I dag var det en insändare av Gunnel Söderbäck  i VLT  representerande Djurens Rätt.

”I sitt temperamentsfulla inlägg om varg ställer Eva Jönsson frågan: ”Har ni sett paniken eller hört deras råmande och skrik?” och syftar på angrepp från varg.

Jag tolkar det så att Eva Jönsson känner medlidande med de djur som attackeras av varg. Det gör jag också.  I den bästa av världar skulle djuren leva sida vid sida i fredlig samvaro.  Nu ser det inte ut så. Rovdjuren har ingen möjlighet att överleva på annat sätt än att äta andra djur.

Men jag tror inte det är många som skulle hålla med om att vi borde utrota rovdjuren av den anledningen.
…………………….
……………………”

Slut citat.

Lägg märke till den cyniska formuleringen.” Jag tolkar…”.

Jo rovdjur av det illvilliga slag som vargen utgör skall utrotas.  Andra rovdjur som orsakar mindre skada skall reduceras till den nivå som behövs för  acceptabla skadenivåer skall nås.

Det beteende som vargen uppvisar är inget nytt i Sverige. Så uppträdde vargen på 1800-talet också.  Därför så bestämde politikerna att den skulle utrotas.  Ett intelligent beslut. Vargen är världens mest ökända rovdjur.  Just pga av det den visat de senaste dagarna, en lustmördare  med sjuk hjärna.  Antalet vargar är sannolikt minst 350 men koncentrerade till ett fåtal landskap i mellansverige.  I och med ökande antal revir så sker ökningen exponentiellt.

Vargen är det mest förekommande rovdjuret,det finns minst 100000 i Ryssland och Kazakstan, minst 50000 i USA och Kanada. Det går inte att använda argumentet att det är en ”hotad” art eller att den är utrotningshotad. Vargen behöver självfallet inte finnas  överallt. Eller finns det krav på att Danmark och Holland och England skall ha varg?? Driver EU det kravet? Om inte varför i Sverige? Backar man tillräckligt långt i tiden så har det garanterat funnits varg även i dessa länder.

Detta dåraktiga experiment närmar sig den insikt som skulle komma: Vargen  passar inte i Sverige, Sverige är för tättbefolkat, den måste därför utrotas.

Naturskyddsföreningen är huvudansvariga, de har drivit detta misslyckade experiment under ca 40 års tid som är ett sabotage  mot Sverige och dess befolkning.  Föreningen bör göras ekonomiskt ansvariga för de skador och obehag  som vargen orsakar. Föreningen borde åtalas.

Domen mot de politiker som stött denna dårskap blir hård. Det var Göran Persson och Kjell Larsson som tog avgörande beslut mot införandet av detta skadedjur.  Socialdemokrater har aldrig haft något till övers för landsbygdsbefolkningen så ingen skall förvånas. Böndernas roll var att producera billig mat till de röda massorna.

Naturskyddsfrågan skall naturligtvis inte dikteras av EU i Bryssel.  Dessa ärenden skall skötas av varje land lokalt eftersom förhållandena är skilda i olika länder.  Däremot kan man diskutera frågorna centralt och utfärda rekommendationer. Sedan är det upp till varje land att bestämma. Den här frågan är ytterligare ett exempel på EUs klåfingrighet samt Sveriges enfaldiga ryggkrökande för diktat från Bryssel.

Varg i Sverige och Ryssland

Vargkramarnas svaga argument

Annonser

3 Responses to Vargens rätta natur 9

 1. Varg-Olle Ulvesson skriver:

  Jadu… Vad ska man säga mer än att du tydligen av okänd anledning hatar vargar. Du vill utrota vargen och påstår att den är en ”lustmördare”. Vill du utrota alla människor också? Det finns bevisligen människor som dödar både tamboskap, vilda djur och även andra människor så givetvis borde alla människor då utrotas. Det bor människor i Ryssland och Kazakstan och minst 34000000 i USA och Kanada. Det går inte att använda argumentet att det är en ”hotad” art eller att den är utrotningshotad. Människan behöver självfallet inte finnas överallt. Eller finns det krav på att Danmark och Holland och England skall ha människor?? Är du möjligtvis jägare? En av dessa som till skillnad från vargen är så feg att du dödar försvarslösa vilda djur på långt håll sittandes gömd i en buske…

 2. Varg-Olle Ulvesson skriver:

  Jag kan sätta en slant på att min kommentar inte kommer godkännas i din ”objektiva” granskning men ta gärna chansen och bevisa att jag har fel i åtminstone den saken.

  • Reflektioner skriver:

   Jo då jag tar in dina kommentarer. Med ett brett smil. Din huvudkommentar visar på ett magnifikt övertydligt sätt personlighetsstörningarna , okunnigheten och den låga IQn hos vargkramare.

   I lokaltidningen i dag så finns det mer av den varan.

   Din kommentar är inget plus för vargen, däremot visar den vad det är för slags folk som vill ha varg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: