Sänkt restaurangmoms misslyckat i Finland

I Finland har man gjort försök med att sänka restaurangmomsen. Även för frisörer.  Sysselsättningseffekten ha varit mycket liten.  Bara de stora restaurangerna lät momssänkningen slå igenom på priserna. De små behöll priserna och lät den sänkta momsen gå ner i egna fickor. Som kunde förutspås.  Man överväger nu att avbryta försöken och återgå till gamla momssatser.

Det svenska förslaget kom från centerpartiet, ytterligare ett korkat förslag från denna församling av svagsinta.  Allt som kommer från detta parti stinker av dumhet och inkompetens. Från skolpolitik till finans.

Den här dumheten får betalas av landets pensionärer som tydligen enligt Reinfeldt har det gott ställt med stora marginaler. Än en gång bekräftas att Reinfeldt är en svag ledare. Men Hägglund då?? Hotade han med att (kd) skulle lämna regeringen? Troligen inte. En annan svag ledare.

Snart försvinner hon, som partiledare och från riksdagen. En klar miljöförbättring. Men vad kommer i stället?  Tydligen en naiv nyliberal, partiet blir en ny variant av (m) och (fp).  Är det vad Sverige behöver??

SVD – Moms i Finland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: