Centerns ledarkval

Centerpartiets kvinnliga chefskandidater viker ut sig i media med utläggningar om partiets framtida linje.  Anna Karin Hatt talar om att Sverige skall bli ett nybyggarland, alla som vill skall få komma hit och ”bidra”.  Fri invandring får man anta?   Har det gått bra hittills?  Kostnaden för invandringen ligger någonstans mellan 50 och 100 miljarder enligt bedömare.

Om skolan säger  Hatt det man sagt de senaste 20 åren  inklusive  mindre katederundervisning!!! Det låter som ett eko från 1995!  Inget tycks ha påverkat detta parti i skoldebatten.  Däremot tycker hon att nya hjälpmedel skall utnyttjas. Det håller jag med om. Datorer med rätt programvara  kan halvera utbildningstiden för de motiverade och ge möjlighet för de svaga att klara utbildningen.  Utvecklas det dataprogram för grundskola och gymnasium? Jag har en känsla av att lärarna inte gillar det då  kompetenta datorprogram skulle göra dem delvis arbetslösa.

Annie Lööf drömmer i DN om att alla skall få möjligheter till det de vill göra. Samt mera trygghet och bättre miljö.

Tyvärr imponerar inte någon av dem.  Mitt intryck är negativt, de sitter fast i det gamla men vill justera lite och därmed så kvarstår bara en av kandidaterna  till partiledare, han som kom från Jämtland.  Det är väl dags för en man, det skall väl vara rättvist och jämställt ?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: