Har regeringen lyckats med något?

Har den här regeringen gjort något bra?

Integration? Det har misslyckats  därför att man inte  förstår eller ínte vill förstå problemet.  Importerar man analfabeter från Afrika så blir det av någon anledning svårt med ”integration”. De referenser man ibland gör till Kanada, att de har lyckats, är inte korrekta då förutsättningarna varit  olika.  Kanada tar inte in vem som helst, de ställer krav på utbildning och kapacitet viket ger ett betydlig bättre resultat. I motsats till  den svenska regeringen som ger alla analfabeter permanent uppehållstillstånd och därmed skapar framtida sociala problem.

Arbetslösheten?  Den kan inte kommenderas ned om inte förutsättningar finns för arbete. Det är tyvärr ”marknaden” som bestämmer behovet av arbetskraft.  En konstruktiv metod vore att stimulera innovation och utveckling i landet men sådant förstår inte den här regeringen mycket av.  Teknik å sånt där, skall vi ha sånt??  Nej är tydligen svaret av det som kommit ut, vi skall byta tjänster med varandra i stället!

Försäkringssystemen? Ja man har skapat ett nytt regelverk för Försäkringskassan och det var bra men det har delvis skötts klantigt.  Obligatorisk a-kassa bör naturligtvis införas men där slirar det.

Skolan?  Trots att (fp) fått igenom viktiga förändringar så är skolan en katastrof så länge inte staten tar ansvaret för skolans ekonomi. Det steget vill inte alliansen ta, alltså fortsätter skoleländet, med regeringens fulla insikt.

Skatterna?  Man har minskat den socialistiska utsugningen av låg- och medelinkomsttagare.  Det är bra för tillfället men på sikt??

Vad som skulle ha gjorts är att avskaffa det progressiva socialistiska skattesystemet och ersatt det med ett ett linjärt system,  ett system med enhetsskatt. Dvs samma skattesats för alla.   Har man ett progressivt skattesystem så måste detta kombineras med index- korrigeringar varje år annars så ökar beskattningen  automatiskt pga årliga löneökningar som skjuter in inkomstprofilen under den fast liggande skatteprofilen.

För att korrigera detta problem så rycker man nu ut med konstiga specialavdrag, ”jobbskatteavdrag” bl a.  Detta blir nödvändigt med jämna mellanrum vilket inte är självklart för alla politiker,  de vill ha en ökande beskattning så att de för mer pengar att  misshushålla med.

Det här slipper man med ett skattesystem med enhetsskatt. Det kommer att finnas undantag där också men ett linjärt skattesystem är det absolut sundaste grundsystemet.

Att denna regering inte genomför detta är ett pinsamt svaghets- tecken.  Socialdemokraten Anders Borg är naturligtvis den starkaste bromsklossen med Reinfeldt är också för feg.  Han vill vara sosselik för att ta vänsterväljare.   När han inte ens vill ta bort den sk värnskatten då är det mycket illa ställt.

I SVD så på pekar en skribent behovet av ett reformerat skattesystem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: