Mer hyckleri om alkoholen

Vill du inte köra hemkört så kan du få det hemkört.

Det är något vitsigt innebörden från en folkartist som sitter  i  Systembolagets styrelse.  Det är lika enfaldigt som när en sosse föreslog att spritpriserna skulle sänkas för att minska illegal spritinförsel.

Det är precis inga problem att skaffa sprit i det här landet. Samtidigt så vittnar det om en naiv okunnighet om alkoholens  effekter på organismen. Alkohol är bla ett nervgift, en kemikalie som inte är lämplig att använda som dryck. Det bedrägliga med denna typ av alkohol – det finns många – är att den inte ger akuta skador vid måttlig användning.

I och med att staten säljer alkohol så har staten sagt: ”Folket behöver droger”. Det är innebörden. Att man sedan jagar andra droger med polis det är en annan sak. Möjligen dubbelmoral.

Det som skulle göras, ett projekt finns i England, är att ersätta alkoholen med en annan typ av flytande drog som har dramatiskt mindre skadeverkningar. Specialister på droger  och läkare borde kunna sätta samman en ersättning som kan ersätta alkoholen.

Som framgår av länken så ökade alkoholrelaterade dödsfall tre gånger när alkoholmarknaden avreglerades i England. Liknande negativa erfarenheter hade man i Finland när man sänkte skatten på alkohol.  Det kunde man sagt på förhand.

SVD – Erfarenhet i England

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: